Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Almenys 14 detinguts a Barcelona i Igualada en l'operació antiterrorista contra un grup que tenia intenció d'atemptar

Hi ha un arrestat a la capital de l'Anoia i la resta a la capital catalana

Imatge d'un dels detinguts al barri Gòtic de Barcelona en el marc d'una operació antiterrorista, el 15 de gener Imatge d'un dels detinguts al barri Gòtic de Barcelona en el marc d'una operació antiterrorista, el 15 de gener MIQUEL CODOLAR / ACN
Catalunya ACN
Dimarts, 15 Gener 2019 12:39

Els Mossos d'Esquadra han detingut almenys catorze persones en l'operació antiterrorista que estan portant a terme a Barcelona i al municipi d'Igualada des de primera hora del matí. Fonts de la investigació han explicat a l'ACN que el grup tenia la intenció d'atemptar a la capital catalana, tot i que es desconeix encara si els seus integrants estaven preparats per fer-ho. Ja hi ha una persona arrestada a la capital de l'Anoia i tretze a Barcelona, almenys al barri Gòtic i al del Clot. En total s'estan fent sis entrades simultànies. La previsió inicial de detinguts era d'una vintena. A Igualada només n'hi ha un. L'operació porta per nom 'Alexandria'.

Aquest dispositiu contra el jihadisme és fruit d'una llarga investigació de la Comissaria General d'Informació dels Mossos d'Esquadra relativa als delictes de terrorisme, contra el patrimoni, salut pública i organització criminal.

L'operatiu està tutelat pel jutjat central número 6 de l'Audiència Nacional, ha informat la policia a través de Twitter. Hi ha més de 100 agents de diferents unitats que hi participen.

No tots els detinguts passaran a disposició de l'Audiència, ja que a alguns se'ls imputen delictes comuns. Els que viatgin a Madrid ho faran dijous, han explicat fonts de la investigació. El jutge encarregat del cas és Manuel García Castellón.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: