Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Eduard Pujol: "Quan l'Estat pressiona, més clar veiem que cal impulsar la Crida"

El portaveu adjunt de JxCAT torna a reclamar "unitat" en l'independentisme en un moment "excepcional"

El portaveu adjunt de JxCAT, Eduard Pujol, en l'acte de presentació de la Crida a Tarragona El portaveu adjunt de JxCAT, Eduard Pujol, en l'acte de presentació de la Crida a Tarragona SÍLVIA JARDÍ / ACN
Catalunya ACN
Dijous, 17 Gener 2019 07:57

El portaveu adjunt de Junts per Catalunya, Eduard Pujol, ha assegurat després de les detencions de la policia espanyola a Girona que "quan l'Estat pressiona i s'entossudeix a deixar clar que no vivim amb normalitat, encara veiem més clar la necessitat d'impulsar, defensar i fer créixer la Crida". En un acte de presentació de la plataforma a Tarragona aquest dimecres al vespre, Pujol ha afirmat que "l'Estat voldria fer-nos por i que vinguem amb la veu tremolant, i no hi venim; venim forts perquè ho requereix la gravetat del moment". Pujol ha fet, de nou, una crida a la unitat de l'independentisme en un moment "excepcional" on "les eines polítiques també han de ser excepcionals". "Si l'Estat no vol la unitat, li hem de donar unitat", ha afegit.

Pujol ha descrit aquest dimecres com un dia "dur" per les 16 detencions pel tall a les vies de tren a Girona en l'aniversari de l'1-O i ha augurat que "no serà l'últim". El portaveu adjunt de JxCAT ha dit que quan sembla que l'independentisme pot "defallir", l'Estat "recorda qui és".

A més, ha assegurat que la llibertat i la democràcia estan "seriosament amenaçades" a Catalunya i que cal aconseguir que "no marxin en una nit a fosques amb quatre encaputxats de la policia prenent-les". Segons el portaveu adjunt de JxCAT, no n'hi ha prou "resistint i persistint" i cal articular-se al voltant d'un objecte polític com la Crida per "l'excepcionalitat del moment".

Per la seva banda, el portaveu de JxCAT, Albert Batet, ha insistit a demanar la dimissió de la delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, després dels arrestos a Girona. "Hem vist com detenien alcaldes, estudiants i periodistes posant en risc el dret a la llibertat de manifestació i de premsa, i Cunillera ha de dimitir perquè això no ho va fer ni Millo", ha etzibat Batet, que ha afirmat que "el PSOE és el mateix que el PP i Ciutadans".

El diputat de JxCAT, Eusebi Campdepadrós, també ha recordat que es continua vivint una "situació excepcional" després de les detencions a Girona. "No és moment de protagonismes personals, sinó de, com vam fer l'1-O, anar tots junts per un objectiu compartit", ha dit.

A l'acte, que s'ha celebrat a l'Aula Magna de la Universitat Rovira i Virgili i on també hi han participat Marcel Padròs, Hèctor López Bofill i Assumpció Castellví, s'ha llegit una carta de Jordi Sànchez.

A la missiva, Sànchez ha reclamat que l'independentisme estigui unit. "L'Estat no ens regalarà res, però si persistim, tard o d'hora acceptarà una sortida democràtica mitjançant un referèndum acordat. Això només succeirà si ens mantenim ferms i units", ha apuntat. La presentació de la Crida ha acabat amb un missatge enregistrat de Carles Puigdemont on demana l'adhesió al moviment.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: