Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La Generalitat busca aplicar la innovació de Silicon Valley a les empreses catalanes

La iniciativa 'Catalonia Exponential' entrarà en funcionament des de l'oficina d'ACCIÓ

La consellera d'Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, durant l'acte de signatura del conveni amb les universitats sobre violència masclista al Palau de la Generalitat, el passat 10 de gener La consellera d'Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, durant l'acte de signatura del conveni amb les universitats sobre violència masclista al Palau de la Generalitat, el passat 10 de gener MAR VILA / ACN
Catalunya ACN
Dijous, 17 Gener 2019 07:59

La consellera d'Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, ha presentat aquest dimecres la nova iniciativa 'Catalonia Exponential' amb l'objectiu d'aplicar la innovació de Silicon Valley a les empreses catalanes mitjançant un 'hub' per captar tendències i oportunitats en aquesta regió californiana i traslladar-les a Catalunya. La iniciativa entrarà en funcionament des de l'oficina que ACCIÓ té a Silicon Valley, des d'on les empreses també podran testar el seu nivell d'innovació i aprofitar els canvis disruptius provocats per les noves tecnologies com el 'blockchain', la impressió 3D, la biotecnologia, el 'big data', la intel·ligència artificial o l'Internet de les coses, entre d'altres. "Volem estar presents en un ecosistema innovador com és el de Silicon Valley oferint a les nostres empreses palanques perquè testin aquí el seu nivell d'innovació", ha comentat Chacón, de visita a Califòrnia.

La consellera, que ha presentat la iniciativa aquest dimecres des del Computer History Museum de Mountain View, també ha explicat que la Generalitat ajudarà les empreses a preparar les estades a Silicon Valley . Per Chacón, és un procés "tan o més important" que el viatge posterior en aquesta regió de Califòrnia.

Segons ha comentat, en la visita d'aquesta setmana a San Francisco ha constatat que "o bé entrem en aquest nou entorn global o perdrem posicionament a nivell de competitivitat economicoglobal". Per la consellera, "és molt important crear llocs de treball d'alt valor afegit i seguir sent el Silicon Valley europeu". "Evidentment, hem de tenir el nostre propi model perquè nosaltres tenim un teixit industrial diferent, diversificat, tenim una vessant social que ens preocupa molt més que la financer o d'èxit empresarial; però si no hi som presents perdem competitivitat i posicionament", ha insistit.

L'oficina d'ACCIÓ a Silicon Valley va obrir fa 29 anys i ara, segons la consellera, ha arribat el moment "de donar-li una volta i transformar-la". Chacón ha justificat l'elecció d'aquesta oficina –la primera de la xarxa en aplicar aquesta iniciativa- per concentració de capital d'inversió de base tecnològica "altíssima" i per la possibilitat que les 'start ups' catalanes s'hi puguin desplaçar per fer els seus tests i avaluar com d'innovadores i atractives són per aquests fons.

Entre les accions previstes a Catalunya i als Estats Units en el marc de la iniciativa 'Catalonia Exponential', hi ha un programa de diverses fases perquè les empreses catalanes coneguin la innovació disruptiva, la detecció d'empreses catalanes amb un alt potencial de creixement, estades a Silicon Valley, un programa immersiu de sis setmanes perquè vuit empreses amb alt potencial puguin validar el seu model de negoci en aquesta regió de Califòrnia o la captació d'empreses estrangeres perquè inverteixin a Catalunya.

Actualment, amb un 18,7% del total, els Estats Units és el país que encapçala el rànquing de les 1.082 d’empreses estrangeres tecnològiques a Catalunya.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: