Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El món cultural, polític i de la comunicació plora la mort d'Àngel Casas

Aragonès el recorda com un "comunicador mordaç i innovador, mestre de periodistes"

Àngel Casas, al final de l'acte d'homenatge a l'Ateneu Barcelonès, el 22 de novembre del 2021 Àngel Casas, al final de l'acte d'homenatge a l'Ateneu Barcelonès, el 22 de novembre del 2021 PAU CORTINA / ACN
Catalunya ACN
Dissabte, 01 Octubre 2022 15:07

El món cultural, polític i de la comunicació plora la mort del periodista Àngel Casas. El president de la Generalitat, Pere Aragonès, la consellera de Cultura, Natàlia Garriga, el Col·legi de Periodistes, l'Acadèmia Catalana de la Música, la CCMA o RTVE, són alguns dels que aquest dissabte han omplert les xarxes socials amb missatges de record al mític periodista. Aragonès ha recordat Casas com un "comunicador mordaç i innovador, mestre de periodistes". Segons el president, "deixa una empremta inesborrable dins i fora de la pantalla petita. Garriga ha destacat que ens ha "regalat" "grans moments" i ha assegurat que forma part de la "història de la televisió" i que sempre "ha treballat per dignificar la cultura amb passió i intel·ligència".

També ha lamentat la mort pioner del talk show a Catalunya l’Acadèmia Catalana de la Música, que ha recordat que va ser “un referent indispensable per entendre la història de la música i el periodisme a Catalunya” i que va rebre l Premi Alícia 2021 al Periodisme Musical. En el mateix sentit s’ha expressat el Col·legi de Periodistes de Catalunya, que han aprofitat les xarxes per donar el condol als seus familiars, amics i companys.

Per la seva banda, la Coorporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) ha piulat que el programa ‘Angel Casas Show’ formarà “part per sempre de la història de TV3”. RTVE ha recordat que “durant la seva llarga trajectòria” va treballar per Televisió Espanyola i Ràdio 4 i que va ser guardonat amb dos premis Ondas i la Creu de Sant Jordi. A més, la cadena ha fet un canvi de programació per emetre aquest dissabte l’entrevista que li va fer Anna Cler al programa ‘Noms Propis’.

El PSC també ha lamentat la mort de Casas tot recordant que “va implicar-se molt en popularitzar la música” i que va ser l’impulsor de dos programes que passaran a la història de la televisió ‘Musical express’ i ‘Àngel Casas Show’.

L’editora del Grup Enciclopedia Catalana, Ester Pujol, ha recordat la seva “mirada trapella” i ha relatat que just fa un any es va reunir amb ell per enllestir la publicació del seu darrer llibre ‘L'agonia de Bakunin’ (Univers).

També li ha dedicat una piulada el president d'Òmnium Cultural, Xavier Antich, que l’ha definit com un “gegant de la televisió”. Antich ha destacat la seva “passió per la música i el periodisme” i que va ser “imprescindible en la divulgació de la força de la música i la cultura”.

L'exalcalde de Barcelona Xavier Trias ha considerat que va ser “un periodista brillant, innovador, arriscat, crític i apassiona: un mestre”. “Els seus Musical Express i l’Àngel Casas Show van ser revolucionaris”, ha afirmat tot afegint que també va fer “bona feina” a BTV. En el mateix sentit s’ha expressat el primer tinent d'alcaldia de l'Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, que l’ha recordat com “una de les icones televisives dels anys 80".

El periodista Xavier Grasset ha difós una entrevista que va fer a Cassa en motiu del seu darrer llibre de relats: ‘L’Agonia de Bakunin. I Sílvia Cóppulo ha assegurat que “el seu mestratge com a professional i la capacitat per reinventar-se amb lideratge i alegria són un tresor”. “Per poc que es despistin allà dalt, els faràs un show”, ha bromejat.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: