Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Parlament tomba la qüestió de confiança a Aragonès que proposava la CUP amb l'abstenció de Junts, Vox i Cs

PSC, ERC, Comuns i PPC voten en contra de la iniciativa dels anticapitalistes, que no rep cap més suport

Les portaveus d'ERC i Junts, Marta Vilalta i Mònica Sales, marquen el sentit del vot de la moció de la CUP sobre una qüestió de confiança al president del Govern, Pere Aragonès Les portaveus d'ERC i Junts, Marta Vilalta i Mònica Sales, marquen el sentit del vot de la moció de la CUP sobre una qüestió de confiança al president del Govern, Pere Aragonès BERNAT VILARÓ / ACN
Catalunya ACN
Divendres, 07 Octubre 2022 00:02

El Parlament ha rebutjat el punt de la moció de la CUP-NCG que plantejava instar el president de la Generalitat, Pere Aragonès, a sotmetre's a una qüestió de confiança. Ningú més hi ha votat a favor, ja que Junts, Vox i Cs s'hi han abstingut. PSC-Units, ERC, En Comú Podem i el PPC ho han fet en contra. L'apartat plantejava que, "davant el canvi d'aliances" de l'executiu respecte la investidura, i davant "l'incompliment de l'acord" que va fer possible l'inici de la legislatura, el Parlament instés el Govern que Aragonès se sotmetés a una qüestió de confiança abans d'acabar l'any.

Durant el debat parlamentari, la diputada de la CUP-NCG Eulàlia Reguant ha admès que ja sabia que la moció no prosperaria, però que era important saber quins suports té el president ara mateix: "Potser no serà avui però serà inevitable abordar el debat en breu", ha afegit Reguant, que ha considerat que el Govern està "instal·lat en la baralla permanent".

La portaveu de Junts, Mònica Sales, ha argumentat l'abstenció de Junts pel debat intern de la seva formació. "Té relació directa amb el contingut de la moció", ha justificat Sales, que ha defensat el procés intern del partit.

La diputada ha conclòs que el president creu que una qüestió de confiança situaria el país en una "situació d'inestabilitat", però li ha reblat que el Govern ja està, de fet, en una "inestabilitat permanent".

De la seva banda, la portaveu adjunta d'ERC, Meritxell Serret, ha subratllat que el compliment del pacte amb la CUP ha estat "sempre" una "prioritat" per ERC: "Per nosaltres no ha canviat res", ha garantit.

Al seu torn, la portaveu del PSC-Units, Alícia Romero, ha afirmat que sembla que la investidura d'Aragonès fos un "teatre", perquè ha perdut el suport de la CUP, i sembla que ara podria perdre el de Junts: "És tot bastant surrealista".

Segona iniciativa rebutjada

El ple ja va tombar la setmana passada una proposta de resolució del PPC que també reclamava que Aragonès se sotmetés a una qüestió de confiança. En aquella ocasió, PSC, ERC, Junts, CUP i ECP van votar-hi en contra, i Vox i Cs es van abstenir. El PPC es va quedar sol votant-hi a favor.

Tot plegat després del debat de política general de la setmana passada, quan el president parlamentari de Junts, Albert Batet, va plantejar dimarts a la nit una qüestió de confiança a Aragonès si no donava "garanties i concrecions" de compliment del pacte de Govern. L'endemà, dimecres, el president va destituir el seu vicepresident, Jordi Puigneró, en haver-li perdut la confiança.

Al seu torn, Junts ha obert avui a les 00:00 hores una consulta la militància per decidir si marxa del Govern. La votació s'allargarà fins demà a les 17 hores. A partir de les 17:30 el partit reunirà l'executiva per valorar els resultats i, en acabar, oferirà una roda de premsa.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: