Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

ERC avisa que l'acord pels pressupostos ha d'arribar aquesta setmana i acusa el PSC de fer "xantatge"

Vilalta replica a Illa que busqui "excuses creïbles" però que no qüestioni la voluntat de pactar del Govern

La portaveu d'ERC, Marta Vilalta, en roda de premsa La portaveu d'ERC, Marta Vilalta, en roda de premsa BERNAT VILARÓ / ACN
Catalunya ACN
Dimarts, 17 Gener 2023 00:21

"No hauria de passar d'aquesta setmana". ERC pressiona el PSC per tancar el més aviat possible un acord que permeti aprovar els pressupostos de la Generalitat, si bé els republicans no volen posar "dates límit". La seva portaveu, Marta Vilalta, ha reiterat que "no hi ha esculls" que allunyin el pacte, i ha acusat el PSC de fer "xantatge" amb la negociació: "No compartim el 'tot o res' o el 'fas el que jo et dic o ho engeguem tot a rodar'", ha dit en referència als socialistes. Vilalta també ha replicat al líder del PSC, Salvador Illa, que busqui "excuses creïbles" però que no qüestioni la voluntat de pactar del Govern. La portaveu republicana també ha acusat PSC i Junts de "bloquejar incomprensiblement" l'aprovació dels comptes per al 2023.

El primer secretari del PSC i cap de l'oposició ha qüestionat aquest matí que el Govern tingui voluntat d'acordar els pressupostos. "Ens vam oferir a l'agost. Voluntat d'acord sempre n'hi ha hagut. El que no sé si aquesta voluntat també hi és per part del Govern. Disposats a negociar, no a adherir-nos", ha afirmat Illa en roda de premsa des del País Basc.

El dirigent socialista ha insistit que la proposta "integral" que el seu partit ha posat sobre la taula és "un tot" i ha defensat que "negociar significa cedir per part de tots". Segons Illa, correspon al president de la Generalitat, Pere Aragonès, dir si accepta els plantejaments del PSC.

La resposta d'ERC no s'ha fet esperar, i Vilalta ha acusat els socialistes de fer "xantatge". La portaveu republicana també ha afegit que si "algú vol buscar excuses que en busqui d'altres". "Però que no digui que el Govern i ERC no tenim la voluntat màxima d'aprovar els pressupostos".

Vilalta ha afegit que tampoc enté que PSC i Junts continuïn una setmana més amb un "bloqueig incomprensible" dels recursos i els diners que aportarien els nous comptes per a tot el país: "El que no és raonable és dilatar per dilatar la negociació", ha subratllat la portaveu d'Esquerra, que ha demanat als partits que actuïn amb responsabilitat després "d'omplir-se la boca parlant de responsabilitat".

"Entenem que no hauria d'anar més enllà d'aquesta setmana", ha conclòs Vilalta. Ara bé, la portaveu no ha concretat quin escenari hi haurà si no es tanca cap acord abans de dilluns vinent."Ja ho valorarem. Però nosaltres no posem dates límits ni fem xantatge". Vilalta sí que ha advertit que el Govern haurà d'actuar amb "tota la responsabilitat" en cas que la negociació es continuï allargant.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: