Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La carabassa de la Ventafocs

La comparsa Cromatic Fusion es va inspirar en el popular conte per obtenir el primer premi de la Disfressa d'Or 2017

Cromatic Fusion va guanyar la Disfressa d'Or 2017 Cromatic Fusion va guanyar la Disfressa d'Or 2017 AGNÈS LLORENS
Cultura Agnès Llorens
Dissabte, 25 Febrer 2017 08:24

Gairebé igual que en el conte. Pocs minuts abans de la mitjanit la carabassa de la Ventafocs es va transformar en una carrossa farcida de color i detalls, una metamorfosi que va demostrar –un cop més– que l'esforç i la dedicació sempre valen la pena. La reinterpretació d'aquest relat infantil d'origen incert –popularitzat per la versió de Charles Perrault– va disparar en el podi de la Disfressa d'Or 2017 la tasca de Cromatic Fusion. La comparsa guanyadora va cenyir-se a la normativa del concurs i va regalar un espectacle centrat en les narracions per a infants per complir amb el seu propòsit: causar sorpresa en el darrer passi de la nit i calar en un públic encara assedegat de colors i música, que després de més de dues hores d'actuacions encara va tenir forces per aplaudir amb energia i entusiasme l'aposta vencedora.

I, sense moure'ns de l'univers dels relats fantàstics, el jurat va decidir atorgar els llorers de plata a una altra aposta centrada en l'imaginari fantàstic, ja que l'Escola de Dansa Montserrat va quedar en segon lloc, amb una interpretació basada en el barreter boig d'Alícia en terra de Meravelles. L'univers oníric de la coneguda –i ara cinematogràfica per a molts– narració de Lewis Carrol va reflectir-se en l'aposta de la companyia tarragonina, que va centrar les seves energies en una disfressa de grans dimensions que reproduïa un barret curosament ornamentat.

Tot plegat confirma l'èxit d'assistència de públic en aquesta tercera edició del certamen a la Tarraco Arena Plaça (TAP), que enguany ha venut totes les entrades disponibles –tres mil localitats– abans de l'esdeveniment. El recinte es va omplir de ciutadans disposats a pagar l'entrada, a animar la seva comparsa i a viure cada instant de les gairebé tres hores de gala, en un acte que confirma que els tarragonins estan més que disposats a perdre hores de son entre setmana per gaudir del carnaval. I, sobretot, l'èxit d'aquest tret de sortida al carnaval subratlla que, a Tarragona, la força dels lluentons és poderosa i que hi ha milers de persones disposades a gaudir de la màgia dels contes.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: