Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Valls obrirà per Sant Jordi la plaça del Museu Casteller

Els carrers de l’entorn del futur equipament museístic es podran visitar durant tota la diada, que comptarà amb una cinquantena d'activitats

Per Sant Jordi, els vallencs i vallenques podran conèixer l'interior i l'entorn de l'edifici inacabat del Museu Casteller de Catalunya Per Sant Jordi, els vallencs i vallenques podran conèixer l'interior i l'entorn de l'edifici inacabat del Museu Casteller de Catalunya JOSEP CARTANYÀ
Cultura Redacció Infocamp
Dimarts, 18 abril 2017 16:30

Des d'aquest dimarts, 18 d'abril, i fins divendres dia 28, una trentena d'agents culturals han programat una cinquantena d'actes al voltant de la celebració de Sant Jordi a la ciutat de Valls. D'entre les activitats organitzades cal destacar els actes centrals del diumenge dia 23 amb les parades de llibres i roses al Pati i al carrer de la Cort, la despertada dels dracs, sis presentacions de llibres, tres signatures per part dels autors, nou activitats familiars i escolars i quatre exposicions.

Cal destacar que s’ha afegit al programa d’actes l’obertura durant tot el dia de Sant Jordi dels carrers de l’entorn del Museu Casteller de Catalunya (MCC). D’aquesta manera, aprofitant la jornada festiva que es viu al carrer per Sant Jordi i després de la finalització de la urbanització que s’ha efectuat a la zona, s’obrirà de manera excepcional durant tota la jornada la plaça per tal que els vallencs puguin conèixer de prop l’estat de les obres, l’edifici del MCC i el nou espai que s’ha generat, en concret la plaça que situada sota l’equipament comunica les places del Blat i de l’Oli.

Per convidar a la visita dels nous espais urbans, s’han programat dues cercaviles festives al matí, des del Pati fins a la plaça del museu, a càrrec del grup musical Tocabemolls. En concret, la primera de les cercaviles es realitzarà d’11.30h a 12.15h i la segona s’ha programat de les 13.30h a les 14.15h. El grup Tocabemolls està compost per 14 joves músics del Camp de Tarragona amb més de 5 anys d’experiència i amb extensa formació musical.

Any Bertrana i presentacions de llibres

Els actes de Sant Jordi enguany a Valls compten però amb molt més al·licients. Així, també seran protagonistes la commemoració de l'Any Bertrana al voltant dels 150 i 125è aniversaris del naixement dels escriptors Prudenci i Aurora Bertrana, els 150 anys del lema casteller 'Força, equilibri, valor i seny' gestat com un vers poètic per Josep Anselm Clavé, i la celebració dels 10 anys de l’Institut Serra de Miramar.

Les sis presentacions de llibres són les següents: 'La literatura en un tuit' de Laura Borràs, i 'Si no puc volar' d’Estel Solé, ambdues organitzades per la Llibreria Roca; 'Río, luego existo', de Rosa Maria Parés i José Manuel Torres, i 'Basc per a catalanoparlants', de Beatriz Fernández i Anna Pineda, ambdues organitzades per la Llibreria Tram; el conte casteller 'L’Esperidió' d’Anna Gispert i d’Edu Polo, organitzada per Insitu Comunicació, l’Associació d’Amics de la Colla Jove Xiquets de Tarragona i el Museu Casteller de Catalunya-Valls, dins la commemoració dels 150 anys del lema casteller 'Força, equilibri, valor i seny' creat per Josep Anselm Clavé; i 'Orígens castellers i crisi social al segle XIX' de Josep M. Rodon Barrufet, organitzada per la Colla Joves Xiquets de Valls.

També s’han programat diferents signatures de llibres, com les d''El viudo del conde' amb el seu autor, el vallenc Alfons Volpini, i 'La Casa del Águila' amb la seva autora, la vallenca M. Concepció Minguell, ambdues organitzades per la Llibreria Tram; i les de l'escriptora vallenca Margarida Aritzeta, que ho farà a la parada de la Llibreria Roca.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: