Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La Bóta, El Ninot i la Ninota donen el tret de sortida al Carnaval

La tornada de la Baixada del Pajaritu a la plaça del Rei canvia i es farà per la baixada Misericòrida i el carrer Cuirateries per dotar de més seguretat el circuit

Presentació del Ninot i la Ninot a les escales del Palau Municipal. Al centre, la regidora de Cultura i Festes, Begoña Floria, amb el Rei Carnestoltes i la Concubina Presentació del Ninot i la Ninot a les escales del Palau Municipal. Al centre, la regidora de Cultura i Festes, Begoña Floria, amb el Rei Carnestoltes i la Concubina MAURI FERNÁNDEZ
Cultura Redacció Infocamp
Dimarts, 06 Febrer 2018 17:12

El Palau Municipal ha acollit la presentació de tres elements claus del Carnaval de Tarragona: la Bóta, el Ninot i la Ninota. La consellera de Festes, Begoña Floria; juntament amb el Rei Carnestoltes, Héctor Lopez (Sinhus Sport) i la Concubina Yulán Serrano (Colours Fantasy) i els seus Sèquits han presidit la presentació que marca el tret de sortida a la festa i la disbauxa. Pere Estadella i Jordina Ros de l’Associació per a la Conservació de les Figures Festives han presentat els elements d'aquest any. Per una banda, la Bóta que representa les reivindicacions i la crítica i que tal com ha explicat Estadella “aquest any està empresonada en un gàbia d’or i reivindica el dret de la gent a decidir”. D’altra banda, el Ninot i la Ninota s’han plantat engalanats per la festa i Jordina Ros ha reivindicat, a través de la vestimenta de la Ninota, la llibertat de la dona davant les actituds masclistes.

Amb aquest primer acte i l’arribada demà a la ciutat del Rei i la Concubina, engeguen els dies més importants del Carnaval de la ciutat. Dijous gras tindrem un any més el repartiment de coques de llardons i carnaval gastronòmic amb el tast de botifarra d’ou al Mercat Central; així com l’esperada Disfressa d’Or a la TAP, que ja ha penjat el cartell d’entrades exhaurides.

La Baixada del Pajaritu serà més segura

D'altra banda, l’Associació d’Amics de la Colla Jove tornarà a organitzar la Baixada del Pajaritu. Es tracta d’una baixada d’andròmines, que se celebra aquest dissabte dia 10 de febrer, coincidint amb les festes de Carnaval. Es tracta d’un acte festiu, multitudinari, reivindicatiu i lúdic que l’A.A. de la Colla Jove organitza per segon any consecutiu. El president de la Colla Jove, Dani Milà, ha explicat que en aquesta nova edició han treballat "per dotar de més seguretat el circuit". La Baixada del Pajaritu es farà per la baixada Pescateria i carrer Cós del Bou. mentre que la tornada a la plaça del Rei canvia i es farà per la baixada Misericòrida i el carrer Cuirateries.

Tot plegat començarà a les 9:30h, a la plaça del Rei, on es farà la recepció d’andròmines. A les 11h, els primers pajaritus estrenaran la Baixada Pescateria per on, fins les 12h, desfilaran tots els participants. El lliurament de premis serà a les 12:30h, un cop hagi començat el Jovermut Carnavalesc, amb Pd Patxap. I a les 13h, Carnaval Lila, on la canalla de la ciutat podrà gaudir d'una festa feta a la seva mida al local de la Colla Jove dels Xiquets de Tarragona. Les inscripcions estan obertes fins el dijous dia 8 febrer, aquest inclòs. Les bases i la fitxa d’inscripció es poden descarregar a www.jovedetarragona.cat/pajaritu.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: