Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L'ANC i Òmnium fan de la plaça de Prim 'una presó'

Les entitats sobiranistes impulsen a Reus la performance 'Un poble empresonat', amb la qual pretenen denunciar 'l'excepcionalitat' de la situació que es viu al país

La 'performance' s'allargarà fins a les 21h d'aquest Sant Jordi a Reus La 'performance' s'allargarà fins a les 21h d'aquest Sant Jordi a Reus ÀLEX PLAZA
Cultura Adrià Díaz Bages/ Reus Digital
Dilluns, 23 abril 2018 14:43

Aquesta Diada de Sant Jordi, l’ANC Reus per la independència i Òmnium Baix Camp han decidit convertir la plaça de Prim "en una presó". Els col·lectius sobiranistes han fet construir i col·locar dues cel·les en una acció de "protesta pacífica", per tal que la gent pugui entrar-hi i experimentar, encara que sigui per uns instants, "el que senten els presos polítics, i per demanar-ne l'alliberament, ja que se'ls acusa d'uns delictes que ni tan sols existeixen”, ha assegurat el coordinador de l’ANC a Reus i organitzador de la iniciativa, Jaume Ollé.

'És necessari no normalitzar l'excepcionalitat', diu Benach

Les cel·les han atret centenars de persones, totes disposades a accedir-hi i fer-s’hi fotografies, entre les quals l’expresident del Parlament, Ernest Benach, que ha valorat "molt positivament" aquesta iniciativa. “Crec que en una situació d’injustícia, és el mínim que es pot fer. Això és necessari per no normalitzar situacions tan excepcionals com aquesta, hem de lluitar”, ha assegurat, en moments tan complicats per el país. A les 12 del migdia han arribat els Avis i àvies per la Llibertat, que igualment aquest dilluns han fet els tres habituals tombs pel Mercadal. En arribar, els assistents han entonat els Segadors davant les cel·les.

A banda, la 'performance' ha comptat amb la presència de regidors dels grups municipals de la CUP i Esquerra. La portaveu cupaire al consistori, Marta Llorens, ha manifestat que es tracta d’una situació de "tremenda injustícia". “Utilitzar aquesta eina visual com són les cel·les és una iniciativa molt bona, i crea consciència. Són persones empresonades injustament per complir un mandat democràtic", ha afirmat, tot afegint que "cal lluitar, no només pels presos polítics, sinó també per la retallada de drets fonamentals que estam patint”.

'Hem retrocedit en matèria de llibertats'

La portaveu republicana, Noemí Llauradó, ha assegurat que “qualsevol iniciativa d’aquest tipus ens sembla positiva, la societat catalana ha de prioritzar la llibertat dels presos, ja que hem retrocedit molts anys en termes de llibertats, estem pitjor que durant el franquisme”, ha declarat la regidora del govern. La cupaire Mariona Quadrada també s'ha tancat en una de les cel·les

Durant la trobada ha regnat la normalitat, tot i la presència d'un reduït grup de ciutadans que ha insultat els integrants de l'ANC. Les cel·les seran a plaça fins a les 21h.

 

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: