Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

'La Festa de la Batalla' es reconverteix en 'Torredembarra 1713'

'Torredembarra 1713' agrupa aquest cap de setmana unes jornades històriques i commemoratives sense la presència del mercat / La recreació de la Batalla segueix sent el principal atractiu

Imatge de la recreació de la Batalla de Torredembarra, que enguany es farà el dia 19 de maig Imatge de la recreació de la Batalla de Torredembarra, que enguany es farà el dia 19 de maig ANNA F. / AJ. DE TORREDEMBARRA
Cultura Redacció Infocamp
Divendres, 18 Mai 2018 11:44

Després de deu edicions de la 'Festa de la Batalla', la Regidoria de Turisme de Torredembarra ha decidit canviar el format. La celebració passa a anomenar-se 'Torredembarra 1713'. La jornada commemorativa estarà centrada en els aspectes històrics i divulgatius vinculades a la Batalla de Torredembarra del 16 de juliol de 1713. A més, com a novetat, no es realitzarà la fira amb parades comercials. 

Aquest nou format s’estrenarà el dissabte 19 i diumenge 20 de maig. Aquest darrer dia es mantindrà una de les activitats més populars d’aquests anys, la recreació de la Batalla de Torredembarra. Les diferents activitats programades també tindran com a protagonista les músiques i danses de l’època.

El proper dissabte 19 de maig s’inicia el programa d’activitats: A les 11 i a les 18h, hi haurà un itinerant per l'eix comercial Cercavila històrica, musical i festiva i espectacle d’animació i teatre: La Crida dels Jocs, a càrrec de Xarop de Canya. A les 12h, al Pati del Castell, es realitzarà la inauguració de l’exposició temàtica del Memorial 1714. A continuació, concert amb el grup Tree Ravens: Nostàlgia Poètica (músiques del S.XVII i XVIII) i en finalitzar, es podrà fer un tast de xocolata fins a exhaurir existències.

També es podrà fer una visita guiada, a les 13:15h i a les 17:00h, al Castell. La inscripció es podrà fer a la pàgina web www.turismetorredembarra.cat o el mateix dia de la visita al Pati del Castell. El preu seran 3 euros, però hi hauran places limitades. El punt de sortida es produirà al mateix Pati del Castell, i el recorregut serà d’una hora. Els visitants podran gaudir de les següents localitats: el Pati del Castell, la Sala Lluís d’Icart, Sala de Plens i la Sala de Juntes. A les 19h, a la plaça de la Vila, es realitzarà un espectacle amb música i contes "Romanços de guerra", a càrrec de Fil I Canya. A les 19.30h, a la plaça del Castell, també hi haurà un espectacle de danses del S.XVIII I XIX, a càrrec de l'Esbart Dansaire de Rubí.

La recreació de la Batalla de Torredembarra

L'endemà diumenge 20 de maig, a la plaça del Castell, es farà una recreació històrica de la Guerra de Successió, amb la participació dels grups: Miquelets de Catalunya, Regiment d'Hússars Hongaresos de Moià i Sanguen Honoris. A les 12h, a la Torre de la Vila, es realitzarà la desfilada de tropes; amb ofrena floral i salves d’honor. A les 13h, es produirà la recreació de la Batalla de Torredembarra, amb la participació dels diferents grups de recreació històrica. I finalment, a les 17h, es podrà fer una visita guiada al Castell. La inscripció serà podrà fer a través de la pàgina web www.turismetorredembarra.cat o el mateix dia de la visita al Pati del Castell. El preu serà de 3 euros, però hi hauran places limitades. El punt de sortida serà al Pati del Castell, i el recorregut serà d’una hora. Es visita el Pati del Castell, la Sala Lluís d’Icart, Sala de Plens i la Sala de Juntes. Abans de començar la visita, es podrà realitzar un tast de xocolata fins a exhaurir existències.

Els actes previs es faran, de dilluns 14 de maig a diumenge 20 de maig, al Pati del Castell, amb l’exposició 'Defensors de les llibertats de Catalunya' (Memorial 1714). Per diversos establiments del carrer Antoni Roig i el carrer Joan Güell hi haurà l’exposició 'Personatges i Batalles de la Guerra de Successió 1705-1714'.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: