Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La Casa de Cultura Antoni Gaudí de Riudoms acull una exposició sobre els bombardeigs de la Guerra Civil

'Ruixats de foc: els bombardeigs a les comarques de Tarragona i Terres de l'Ebre' es podrà veure fins al 8 de juny

Avió Savoia S sobrevolant el Port de Tarragona durant la Guerra Civil espanyola Avió Savoia S sobrevolant el Port de Tarragona durant la Guerra Civil espanyola ARXIU DEL PORT DE TARRAGONA
Cultura Redacció Infocamp
Dilluns, 21 Mai 2018 08:31

El Centre d'Estudis Vila-secans Maria Elena Maseras i el grup de recerca ISOCAC de la URV, amb el suport econòmic de la Diputació de Tarragona, l'Institut Ramon Muntaner i la Fundació Mútua Catalana, són els promotors i organitzadors de l'exposició 'Ruixats de foc: els bombardeigs a les comarques de Tarragona i Terres de l'Ebre', que el Centre d'Estudis Riudomencs Arnau de Palomar (CERAP) va inaugurar el divendres 18 de maig a les 19.30 h. La conferència inaugural va anar a càrrec de l'historiador Ramon Arnabat, un dels comissaris de l'exposició.

L'exposició vol, segons els organitzadors, "promoure un millor coneixement i una millor comprensió històrica dels bombardejos aeris a la població civil durant la Guerra Civil i contribuir a la recuperació de la memòria històrica, així com al reconeixement moral de les víctimes d’aquests bombardejos". En l'exposició s'expliquen, a través d'una vintena de plafons, tots els aspectes relacionats amb aquests bombardejos aeris a la població civil, una tàctica militar que es va implantar per primer cop a la Guerra Civil espanyola i que sols entre les comarques tarragonines i ebrenques va provocar unes 1.300 víctimes.

S'hi parla de l’aviació i dels avions, de les estratègies i tàctiques dels atacants i de les que van prendre les diferents ciutats bombardejades per defensar-se i que han deixat abundant patrimoni material i immaterial, com puguin ser els refugis antiaeris, així com es fa l'anàlisi i descripció de diferents fets a cadascuna de les comarques estudiades.

L'exposició es podrà visitar fins al 8 de juny a la sala d'exposicions de la Casa de Cultura Antoni Gaudí (entrada pel CERAP).

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: