Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Valls celebra la tercera mostra de cultures d’arreu del món

La iniciativa, que té lloc el diumenge 17 de juny, comptarà amb activitats de països com Marroc, Gàmbia, Senegal, Romania, Colòmbia, República Dominicana, Xina o de la comunitat gitana

Valls celebra una participativa Mostra de Cultures amb tallers, música i gastronomia d'arreu del món Valls celebra una participativa Mostra de Cultures amb tallers, música i gastronomia d'arreu del món CEDIDA
Cultura Redacció Infocamp
Dissabte, 16 Juny 2018 13:49

El Pati de Valls serà l’escenari aquest diumenge 17 de juny, de 17:00 a 21:00 hores de la tercera Mostra de Cultures. Aquesta iniciativa està organitzada per la regidoria de Benestar Social, en el marc del Pla Local d’Inclusió i Cohesió Social i el Pla de Ciutadania i Immigració de Valls. Batall Produccions ha estat l’encarregat de l’organització del projecte. Valls és una ciutat amb un 14,6% de persones nouvingudes, segons dades de l’Idescat 2017. L’objectiu des del Pla d’Inclusió i el Pla de Ciutadania i Immigració és treballar per afavorir la cohesió al municipi, concretament en aquest acte a través d’una proposta basada en la participació, el diàleg i el coneixement mutu. Per tant, es pretén enfortir la interculturalitat, el coneixement i la relació de vallencs i vallenques de diferent procedència.

La Mostra de Cultures permetrà que els ciutadans de diverses nacionalitats puguin apropar la realitat dels seus països d’origen, amb tastets gastronòmics, tallers, músiques, balls i sons. Entre els països representants de la Mostra de Cultures destaquen el Marroc, representat per l’Associació Badr per la integració i que farà una mostra de mobles típics. Gàmbia representada a través de l’associació Gambenfaco que oferirà una mostra de vestits típics; Senegal que presenta el taller de trenes africanes a través de l’associació Senegalesos i, finalment destaca Xina representada per la comunitat xinesa que durà a terme un taller de cal•ligrafia. També es compta amb la participació del col·lectiu de dones nouvingudes que presenten un taller de tatuatges amb henna i la comunitat gitana que farà un taller de cistells de vímet.

D’altra banda, la programació de músiques i balls inclou la representació de balls colombians; Bachata, República Dominicana; música i ball de Romania a càrrec del grup Cristi de la Valcea i Asociatia Mihai Eminescu; l’actuació del grup de música gambiana Sam Sussoh Mandin Banda i del cantautor de rumba gitana Pedrito. A la mostra cada país participant comptarà amb un estand propi. Tots els que s’apropin podran tastar un dels plats preparats pels països presentats.

 

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: