Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L'escriptora vallenca Margarida Aritzeta, distingida amb la Creu de Sant Jordi

La filòloga i activista cultural Roser Vernet també ha estat reconeguda amb la màxima distinció de la Generalitat per la seva tasca com a directora del centre Quim Soler (El Molar)

Margarida Aritzeta Margarida Aritzeta ARXIU / PEPA PUJOL/ NÚVOL
Cultura Redacció Infocamp
Dimarts, 17 Juliol 2018 19:04

L'escriptora vallenca i professora de Literatura de la Universitat Rovira i Virgili (URV), Margarida Aritzeta i Abad, ha estat distingida aquest dimarts per la Generalitat de Catalunya amb la Creu de Sant Jordi "per la qualitat de la seva obra literària, composta sobretot de títols de narrativa infantil i juvenil, novel·les, estudis i assajos i els contes i narracions, entre els quals, els que va publicar amb el col·lectiu Ofèlia Dracs".

La seva trajectòria ha estat reconeguda amb prestigiosos guardons, com el Premi Víctor Català, de contes i narracions, o el Sant Joan, de narrativa. Com a professora a la URV, ha contribuït molt significativament a l’estudi de la literatura catalana.

D'altra banda, la filòloga i activista cultural, Roser Vernet Anguera, ha estat l'altra personalitat del Camp de Tarragona distingida amb la Creu de Sant Jordi "per la seva tasca com a directora del centre Quim Soler a El Molar, a la comarca del Priorat, des d’on treballa per preservar l’obra i la memòria del reconegut escriptor." Alhora, Vernet hi desenvolupa projectes culturals que relacionen els mons de la literatura i del vi en un sentit ampli i amb la voluntat de vertebrar, singularment, el patrimoni cultural del territori.

Roser Vernet biblioteca

31 personalitats

El Govern ha acordat aquest dimarts concedir la Creu de Sant Jordi a 31 personalitats que han destacat per la seva tasca i servei a Catalunya, entre les quals hi ha la religiosa i activista social Lucía Caram, l'advocat i historiador Josep Cruanyes, el músic Roger Espanyol, per la seva defensa el referèndum de l'1-O i després que resultés greument ferit amb la pèrdua d'un ull; el dibuixant humorista gràfic i impulsor dels Premis Internacionals d'Humor Gat Perich, Josep Antoni Fernández i Fernández 'Fer'; i l'escriptor Jordi Sierra i Fabra. Pel que fa les entitats, la Generalitat ha reconegut Open Arms, per la seva tasca de rescat de milers de refugiats al Mar Mediterrani; Abacus, les ADF, l'Associació Catalana pels Drets Civils, entitat creada per les famílies dels presos i exiliats polítics; i la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC).

 

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: