Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L'Orfeó Reusenc i la Reial Societat Arqueològica Tarraconense, guardonades amb la Creu de Sant Jordi

La Societat Cultural i Recreativa La Cumprativa i la Societat Recreativa El Centre, ambdues de Llorenç del Penedès, també han estat reconegudes amb la màxima distinció de la Generalitat

Imatge d'arxiu d'una representació amb motiu del centenari de l'Orfeó Reusenc Imatge d'arxiu d'una representació amb motiu del centenari de l'Orfeó Reusenc ARXIU / INFOCAMP
Cultura Redacció Infocamp
Dimarts, 17 Juliol 2018 19:32

L'Orfeó Reusenc, la Reial Societat Arqueològica Tarraconense (RSAT), la Societat Cultural i Recreativa La Cumprativa i la Societat Recreativa El Centre han estat les quatre entitats de les comarques tarragonines reconegudes aquest dimarts pel govern de la Generalitat de Catalunya amb la Creu de Sant Jordi.

Orfeó Reusenc

En el centenari d’aquesta entitat amb la seva denominació actual, molt implicada en l’impuls i el prestigi de l’activitat coral a Catalunya. Els orígens de l’Orfeó provenen de la seva tasca com a secció coral de l’emblemàtic Centre de Lectura. Cal destacar la tasca que ha dut a terme com a dinamitzador social i cultural de l’ambient reusenc mitjançant diverses seccions, com ara l’Esbart Dansaire o el Ball de Bastons.

Reial Societat Arqueològica Tarraconense

Per la seva dedicació a la salvaguarda i preservació del patrimoni arqueològic i cultural de les comarques de Tarragona des de mitjans del s. XIX. L’Arqueològica, que és com es coneix popularment a la ciutat, és una associació que en els seus orígens va impulsar la creació del Museu Nacional Arqueològic de Tarragona i diverses excavacions. Amb la publicació continuada del Butlletí Arqueològic, l’entitat potencia amb determinació l’estudi del món romà i la seva presència a Catalunya.

RSAT biblioteca

Societat Cultural i Recreativa La Cumprativa

En l’ocasió del centenari d’aquesta entitat, amb una trajectòria dedicada al foment de la cultura, l’esport i l’esbarjo. En els seus orígens, La Cumprativa es va convertir en seu d'ideals llibertaris i progressistes de Llorenç del Penedès, i amb el temps va esdevenir un factor de cultura i cohesió social. En els darrers temps, les persones que en són sòcies han consolidat els valors de la Societat, que avui és la seu de diferents grups de cultura popular i tradicional i un espai per a activitats lúdiques i esportives.

La Cumprativa

Societat Recreativa El Centre

Per una trajectòria de gairebé cent trenta anys dedicada a dinamitzar la vida social i cultural de Llorenç del Penedès. Aquesta entitat va ser un element primordial de la vida rural i de l’ambient catòlic de la vila, especialment al tombant del s. XX i durant la Guerra Civil. El seu compromís i dedicació per instruir el poble en moments adversos va donar grans fruits. La seva actual tasca d’impuls de l’activitat cultural i de lleure, amb seccions dedicades al ball de bastons, els falcons i el teatre, s’inscriu en la catalanitat més sòlida.

El Centre 100 anys cartell

24 entitats reconegudes

Pel que fa les entitats, la Generalitat ha reconegut, entre altres, Open Arms, per la seva tasca de rescat de milers de refugiats al Mar Mediterrani; Abacus, les ADF, l'Associació Catalana pels Drets Civils, entitat creada per les famílies dels presos i exiliats polítics; i la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC).

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: