Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

'Camí Reial', una experiència visual i sonora que et permetrà conèixer Santes Creus

Es tracta de la principal novetat de la programació d’estiu dels monuments de la Generalitat al Camp de Tarragona

'Camí Reial' la nova proposta d'aquest estiu per redescobrir el Reial Monestir de Santes Creus 'Camí Reial' la nova proposta d'aquest estiu per redescobrir el Reial Monestir de Santes Creus CEDIDA
Cultura Redacció Infocamp
Dimecres, 18 Juliol 2018 10:07

El Reial Monestir de Santes Creus torna a convertir-se aquest estiu en un escenari cultural de primer nivell, en acollir un seguit de propostes de tota mena, des de la música al teatre d’ombres, en el marc del programa cultural ‘Viu el Patrimoni’ de l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural. La principal novetat d’aquest estiu és ‘Camí Reial’, una proposta en la qual present i passat dialoguen a partir d’una experiència visual i sonora, que compta amb la participació d’actors i actrius, sota la direcció artística de Fèlix Pons, un actor ben conegut de l’escena catalana per haver participat, entre d’altres projectes artístics, en diverses sèries de televisió com La Riera, Ventdelplà o el Cor de la Ciutat.

A partir de la idea medieval del camí, i a partir del relat d’una audioguia i de la presència de llenguatges artístics diferents, aquest espectacle convida l’espectador a redescobrir la història del Reial Monestir de Santes Creus, i els principals episodis de la biografia del rei Pere II, el Gran. De fet, és en aquest monestir on hi ha el panteó reial de la dinastia catalana en el qual reposen figures com el mateix Pere el Gran, el seu fill Jaume II i Blanca d’Anjou o la dona de Martí l’Humà, Margarida de Prades.

Al llarg del recorregut pel camí reial, que consta de vuit escenes ubicades en diversos espais del monestir, l’espectador es converteix en un peregrí que transita per un món de sensacions, al mateix temps que és convidat a reflexionar sobre la fina línia que separa el passat del present.

Aquesta és tan sols una de les propostes culturals que el Reial Monestir de Santes Creus acollirà aquest estiu. Al llarg de juliol i agost, el monestir es converteix en un escenari cultural de primer ordre, en el qual hi destaquen, entre d’altres, el Festival de Música de Santes Creus i el ja clàssic concert de gospel. Diumenge, 22 de juliol, hi ha previst un espectacle que serà la posada en escena final del workshop internacional de teatre d’ombres que s’hi celebra durant 10 dies i està organitzat per l’Agència i Atelier della Luna.

‘Viu el Patrimoni’ és el programa cultural d’estiu que cada any organitza l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya amb l’objectiu d’apropar el patrimoni cultural a la ciutadania i que descobreixi de manera diferent alguns dels monuments d’arreu de Catalunya, a partir d’iniciatives culturals ben diverses. A les comarques de Tarragona i les Terres de l’Ebre hi ha previstes activitats al Reial Monestir de Santes Creus, el Castell Monestir d’Escornalbou, el Castell de Miravet i la Cartoixa d’Escaladei.

‘Camí Reial’

Aquesta activitat està adreçada a majors de 18 anys. Es podrà veure els divendres 20 i 27 de juliol i 3, 10 i 17 d’agost a partir de les 21:30 hores. Les places són limitades i es necessita fer reserva prèvia al telèfon 977 63 83 29 o a l’adreça de correu electrònic Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: