Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Un llibre fa justícia recreant la vida de quatre dones empresonades a la presó de les Oblates

El llibre 'Memòria de les oblidades', de Tecla Martorell, es presentarà el proper dimarts 16 d'octubre, a les 18:30h, al Museu d'Art Modern de Tarragona

El convent de les oblates de Tarragona va allotjar, a partir del 1938, una presó franquista de dones El convent de les oblates de Tarragona va allotjar, a partir del 1938, una presó franquista de dones JOSEP CARTANYÀ
Cultura Redacció Infocamp
Diumenge, 14 Octubre 2018 10:49

El proper dimarts 16 d'octubre, a les 18:30h, el Museu d'Art Modern (carrer Santa Anna, 8, Tarragona) es presentarà el llibre 'Memòria de les oblidades', de la tarragonina Tecla Martorell. L'acte comptarà amb la intervenció de Montse Sans, membre del Fòrum Tarragona per la Memòria, i de l'actriu Rosa Andreu, que farà lectura dramatitzada de fragments de l'obra.

L’obra dramatúrgica, basada en la documentació facilitada pels historiadors del Fòrum de Tarragona per la Memòria, intenta recrear la vida de quatre dones que van ser empresonades a la presó de les Oblates de Tarragona i recordar l’única afusellada que encara roman a la fossa comuna de la ciutat. Com diu la seva autora "...la memòria serà l'encarregada de fer justícia...".

                                                                                     L'autora, Tecla Martorell: Tecla Martorell perfil

Cal recordar que Tecla Martorell, en el seu anterior llibre, la novel·la 'Com les soques de les figueres velles' (2017), ja es va inspirar en la memòria de dues dones que van emigrar dels seus llocs d'origen i que van acabar establint lligams després d'haver viscut històries paral·leles d'opressió enming d'una societat patriarcal.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: