Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Teatre Metropol, a un pas per ser declarat Bé Cultural d’Interès Nacional

Per conservar el teatre tarragoní, s’està rehabilitant l’interior i es farà un anàlisi de l'exterior de l’edifici

Detall d'una de les columnes del Metropol, edifici inspirat en un vaixell batent-se contra les onades Detall d'una de les columnes del Metropol, edifici inspirat en un vaixell batent-se contra les onades CEDIDA
Cultura Laia Molné
Dijous, 18 Octubre 2018 12:52

La consellera de Patrimoni Històric de Tarragona, Begoña Florida, ha confirmat que la Generalitat ha iniciat el procés per elevar el Teatre Metropol a la categoria de Bé Cultural d’Interès Nacional. Per fer-ho, un arquitecte professional avaluarà i farà un estudi sobre el teatre, monument modernista de l’arquitecte tarragoní Josep Maria Jujol, deixeble de Gaudí.

El teatre es troba actualment en obres. De moment, s’han canviat les butaques, s’ha envernissat el parquet, s’han canviat les claraboies i pròximament s’arreglarà la climatització de l’espai. A més, pròximament s’adjudicarà un projecte per arreglar les parts afectades de l’obra arquitectònica de Jujol. Amb aquestes mesures, s’espera des de l’Ajuntament, que el Metropol pugui tornar aviat a exercir la seva funció de teatre.

Amb la declaració de Bé Cultural d’Interès Nacional, el Metropol aconseguirà “no només un major nivell de protecció, sinó també finançament”, tal com destacava Begoña Floria, qui recordava que amb aquests diners es podran millorar les obres de rehabilitació de l’espai.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: