Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Celebracions per les obres del Tomb de Muralles de la Selva del Camp

Durant el cap de setmana del 20 i 21 d’octubre el municipi inaugurarà la remodelació del Tomb de Muralles i se celebrarà els tradicionals Tres Tombs

Carro de Cerveses Damm, utilitzat per distribuir dels seus barrils de cervesa Carro de Cerveses Damm, utilitzat per distribuir dels seus barrils de cervesa CEDIDA
Cultura Redacció Infocamp
Divendres, 19 Octubre 2018 11:04

La Selva del Camp celebrarà aquest cap de setmana, 20 i 21 d’octubre, l’acabament de les obres de remodelació integral del Tomb de Muralles del municipi, gràcies a les quals s’han renovat completament els serveis, els equipaments i els espais per a vianants en tot l’àmbit que envolta el nucli antic. L’obra és una de les actuacions urbanístiques més rellevants fetes els darrers anys al municipi i ha permès crear també un nou carril bici al voltant del nucli antic, a més de dignificar aquesta zona del poble i de guanyar espais d’aparcament fora del centre històric.

El dissabte 20 els ravals selvatans es convertiran en protagonistes de tot un matí d’activitats destinades a la mobilitat sostenible en família. A partir de les 11h es podran provar les últimes novetats en bicicletes elèctriques a càrrec de Bikesport Moto-Abel i es podran conèixer el funcionament dels cotxes elèctric, tot a l’aparcament Hort del Tàrrech i els Ponts. A les 11h es farà la xerrada de Mobilitat Sostenible ‘Millor en Bici’ a càrrec de l’assessor en mobilitat sostenible Jordi Escolà, a la plaça de les Pletes. A les 12h, amb punt de sortida al Portal d’Amunt, es podrà gaudir d’un recorregut històric-cultural pel Tomb de Muralles, a càrrec de Quim Masdeu Guitert i Marta Cañellas.

La tarda de dissabte començarà amb una gimcana infantil amb bicicleta, a les 16h, a la plaça de les Pletes. Hi haurà dues categories: per nens i nenes de 7 a 12 anys i un circuit baby per infants de 4 a 6 anys. Tots han de dur bicicleta i casc i en acabar se servirà berenar de coca i xocolata per a tots els assistents.

L’acte oficial d’inauguració de les obres s’ha programat per les 19h als Ponts, a càrrec del conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet. La vetllada es completarà amb un concert a càrrec de Joan Reig, que presentarà el seu primer disc en solitari al nou espai polivalent dels Ponts. Els actes es tancaran amb un espectacle pirotècnic a les 21h al mateix lloc, organitzat per la Colla de Diables de la Selva.

El cap de setmana arribarà al seu punt àlgid diumenge, amb una edició especial dels Tres Tombs, que enguany no es van poder realitzar en les seves dates habituals a causa de les obres del Tomb de Muralles i que s’han volgut celebrar de forma especial amb motiu de la seva estrena.

En aquesta ocasió la tradicional concentració de carruatges i cavalleries (8h del matí) i l’esmorzar popular (9h del matí) es realitzarà a la zona de l’Hort de la Rasa, al costat del carrer Gandhi, des d’on es farà la sortida de la desfilada cap al raval de Sant Rafael per continuar amb les tres passades habituals per tot l’entorn del nucli antic selvatà, que començaran a les 12h del migdia. L’acte acabarà amb el sorteig d’un porc sacrificat.

Aprofitant que es tracta d’una edició especial, la Jove Associació de Sant Antoni de la Selva, organitzadora de la celebració, ha preparat diverses sorpreses i s’espera comptar amb nombrosos convidats especials. Així, a més els carruatges i cavalleries més habituals al municipi, es podran veure diversos carruatges significatius, com ara un carro de càrrega dels utilitzats en la conquesta de l’Oest americà o el vistós carro de Cerveses Damm que la marca barcelonina havia utilitzat en la distribució dels seus barrils de cervesa.

 

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: