Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

S’obre de nou al públic la maqueta de Tarraco restaurada

La maqueta, de 18 metres quadrats, torna a exposar-se a l’Antiga Audiència després d’un mes i mig i una inversió d’uns 3.000 euros per arreglar-la

Presentació de la maqueta de Tarraco amb el restaurador Elies Torres i la tinent d'alcalde de Patrimoni, Begoña Floria Presentació de la maqueta de Tarraco amb el restaurador Elies Torres i la tinent d'alcalde de Patrimoni, Begoña Floria LAIA MOLNÉ
Cultura Laia Molné
Dimarts, 20 Novembre 2018 12:03

La maqueta de Tarraco, on es pot veure com era Tarragona en l’època romana, torna a exposar-se al públic a l’Antiga Audiència, després d’un mes i mig de restauració. La maqueta, creada l’any 2005, és actualment, segons el restaurador Elies Torres, la més gran del món dedicada a l’arquitectura romana. Amb un total de 18 metres quadrats de superfície la maqueta es pot desmuntar en 24 peces diferents, per afegir “qualsevol novetat que trobin els arqueòlegs quan sigui necessari”, segons paraules d’Elies Torres.

La maqueta de Tarraco després de la restauració

MaquetaTarraco2

La restauració, que ha tingut un cost aproximat de 3.000 euros, ha estat integral, és a dir, s’han desmuntat totes les peces, s’han tornat a pintar i inclús s’han hagut d’arreglar alguns problemes d’humitat trobats durant la restauració.

En total, es calcula que més de 12.000 persones han visitat la maqueta de Tarraco, considerada, segons la tinent d’alcalde de Patrimoni, Begoña Floria, com “la porta d’entrada a la ciutat”. A més, en un futur proper el vol crear una petita publicació escrita en 5 idiomes diferents i que contingui, de manera visual, la informació necessària pels visitants.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: