Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L’Associació Pessebrista “planta” un pessebre monumental al Mercat Central de Tarragona

Aquest pessebre de grans dimensions (12 m d’amplada per 2 m de profunditat), obra de Josep Puig Canet, té format de diorama i integra les escenes del relat històric

L’alcalde Josep Fèlix Ballesteros i la presidenta d’Espimsa Elvira Ferrando, amb els representants de l’Associació Pessebrista de Tarragona, en la visita realitzada al pessebre instal·lat al Mercat Central L’alcalde Josep Fèlix Ballesteros i la presidenta d’Espimsa Elvira Ferrando, amb els representants de l’Associació Pessebrista de Tarragona, en la visita realitzada al pessebre instal·lat al Mercat Central MAURI
Cultura Redacció Infocamp
Dimecres, 12 Desembre 2018 08:26

Des d'aquest dimarts 11 de desembre, es podrà contemplar al Mercat Central de Tarragona un pessebre monumental instal·lat per l’Associació Pessebrista de Tarragona.

La representació és obra de Josep Puig Canet, que va cursar estudis de Belles Arts i Arts i Oficis. Puig, nascut a Ròtova (València), arriba a Tarragona per motius professionals, i a principis dels 80 es posa en contacte amb l'associació pessebrista de la ciutat i s'inscriu en un dels cursos que l'entitat organitza. Allà, de la mà del mestre pessebrista Esteve Coll Gelabert, descobreix les diferents possibilitats que li ofereixen altres materials, entre ells el poliestirè, i perfecciona els seus coneixements pel que fa a perspectives i textures. El 2016 se li va concedir el Trofeo Federación Española de Belenistas.

Un pessebre "monumental"

Aquest pessebre de grans dimensions (12 metres d’amplada per 2 metres de profunditat) té format de diorama, i integra, en un sol espai i de forma cronològica, les escenes del relat històric. L’escenificació té una “lectura” de dreta a esquerra. Està dividida en dos àmbits: Natzaret i Betlem, delimitats pel barranc sec. En el primer es representen l’Anunciació de la Verge i el taller de Josep. En el segon, Betlem, es representen l’arribada de Josep i Maria i l’empadronament, i, seguidament, buscant posada, el naixement i l’anunciació i l’adoració dels pastors.Tot seguit, la cavalcada dels Reis i l’adoració dels Reis.

Els passatges s’han disposat per ordre cronològic i atenent a qüestions compositives, paisatgístiques i estètiques. I s’hi han intercalat escenes d’oficis i costumistes, dotant el conjunt d’un gran realisme. L’ús de la perspectiva ajuda a aconseguir una gran profunditat. Tots els elements de vegetació emprats són d’Artesania Bertran (Barcelona), i les figures són obra del germans Castells (Barcelona). En total, a banda del bestiar, hi apareixen més de cent figures.

El conjunt del pessebre ocupa una superfície de més de vint metres quadrats i s’han tardat tres anys en completar-lo.

Aquesta activitat s’emmarca en els actes de commemoració del 90è aniversari de l’Associació Pessebrista de Tarragona.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: