Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Nadal de Cambrils surt al carrer

Els carrers s'ompliran de jocs per a tots els públics amb el nou cicle itinerant d’activitats 'Juguem per Nadal'

El Parc de Nadal de Cambrils -a la imatge- es reconvertirà enguany en el 'Juguem per Nadal', que omplirà els carrers de jocs i tallers El Parc de Nadal de Cambrils -a la imatge- es reconvertirà enguany en el 'Juguem per Nadal', que omplirà els carrers de jocs i tallers ARXIU / INFOCAMP
Cultura Redacció Infocamp
Dijous, 13 Desembre 2018 17:03

El Nadal ja ha arribat a Cambrils. L’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza; el regidor de Festes, Lluís Abella, i la regidora de Promoció Econòmica, Ana López, han presentat el programa d’activitats organitzat conjuntament per set departaments municipals i una dotzena d’entitats de Cambrils. La principal novetat d'enguany és la reconversió del Parc de Nadal, que sota el nom de 'Juguem per Nadal', treu els jocs, els tallers i la resta d'activitats itinerants al carrer, a banda de les activitats esportives del Nadal Esport, que es continuaran fent els dies 27, 28 i 29 de desembre i 2, 3 i 4 de gener al Palau d'Esports.

L’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, ha agraït l’esforç dels diferents departaments de l’Ajuntament, la implicació d’entitats com l’Associació d’Antics Alumnes de la Salle, i la col·laboració de les tres associacions de comerciants. L’alcaldessa ha desitjat bones festes a tothom i ha convidat a la ciutadania a "aprofitar aquests dies per sortir al carrer, gaudir de l’ampli programa d’activitats i viure la màgia i la il"lusió del Nadal".

Per la seva banda, la regidora de Promoció Econòmica, Ana López, ha parlat de les dues vessants de les activitats nadalenques, la més social i la més econòmica, i ha destacat que "és molt important el paper del teixit comercial local en la cohesió i la dinamització de la ciutat".

D'esquerra a dreta, Ana López, Camí Mendoza i Lluís Abella, a la presentació de les activitats 'Nadal a Cambrils' (Foto: Josep Cartanyà): 

López Mendoza i Abella

El nou programa 'Juguem per Nadal'

Finalment, el regidor de Festes, Lluís Abella, ha repassat els actes més destacats i ha anunciat la reconversió del Parc de Nadal en un programa d’activitats gratuïtes a diferents espais de la ciutat. El regidor ha explicat que l’objectiu del cicle 'Juguem per Nadal' és acostar les festes a més públics, traient les activitats al carrer i amb una oferta més atractiva: "Feia temps que volíem donar-li un tomb i reforçar i dinamitzar les zones comercials". Abella afirma que la iniciativa ha estat ben rebuda per part del comerç local.

El parc itinerant 'Juguem per Nadal' començarà el 27 de desembre al passeig Albert, on la companyia Tombs Creatius hi instal·larà 10 caixes amb una història i un personatge per descobrir i el cinema més petit del món. El 28 de desembre les activitats es traslladaran a la plaça del Pòsit i consistiran en tallers de tota mena, des de pintacares o xapes fins a dansa o percussió, a càrrec d’Àtic Educació, Estudi Gisel i Escola Crea’t.

El dimecres 2 de desembre la plaça de l’Ajuntament es convertirà en una pista de circ de la mà d’experts de categoria. La companyia Passabarret portarà la seva carpa Berta per posar a prova les habilitats dels més atrevits i atrevides i Txequi – Movem Muntanyes muntarà un circuit d’agilitat de fustes i cordes. La festa continuarà el 3 de desembre al passeig Miramar amb el laberint de gran format d’Itinerània de parets transparents, passadissos franquejats i enigmàtiques portes i l’espai d’oci intergeneracional de Toc de Fusta per descobrir i experimentar a través dels 21 jocs, autòmats i mecanismes d’en Crusó. Per acabar, el 4 de desembre, tornaran els tallers de sempre a la plaça de la Vila.

Altres actes destacats del programa són l’arribada de la llum de la pau, el concert de cloenda del 50è aniversari de la Coral Verge del Camí, el concert solidari de l’Escola Municipal de Música per la Marató de Tv3, la cagada popular del tió de l’Agrupament Escolta i Guia Gent de Mar, la Missa del Gall, l’obra de teatre 'La ratera' a càrrec de La Teca, el Cap d’Any Jove amb la Banda Biruji i la Festa Fluor, i diverses activitats esportives.

D’altra banda, també hi ha el programa d’activitats organitzat per les tres associacions de comerciants i l’Ajuntament per dinamitzar la campanya nadalenca, que ja va començar el 5 de desembre amb el Mercat de Nadal de Vilacentre. Entre altres propostes, hi ha els tres tallers del Mercat de la Vila el 14, 22 i 29 de desembre, la pista de patinatge, el concurs d’aparadors i sorteig de la Unió de Botiguers – Cambrils Obert, i la campanya per la salubritat del mar, la recollida de taps solidaris, la benvinguda dels tions i la masterclass de swing de l’Associació Xarxa del Port.

El desembarcament dels Reis d’Orient

Els tres Reis d’Orient arribaran a Cambrils per mar, el dissabte 5 de gene,r a les 18:30 hores, i per amenitzar l’espera a partir de les 18 hores hi haurà animació al port amb els Timbalers Cop de Cap. Els focs d’artifici anunciaran l’arribada de Ses Majestats i seguidament s'iniciarà la gran cavalcada pels carrers i places de la vila.

En arribar a la plaça de l’Ajuntament, es donarà la benvinguda a la ciutat a Gaspar, Melchor i Baltasar, que faran la recollida de cartes, i s’oferirà xocolata a les persones assistents. L’endemà els tres Reis repartiran els regals per les cases.

Com és tradicional a Cambrils des de fa més d’un segle, el dissabte 6 de gener, els Reis d’Orient repartiran casa per casa les joguines i els regals als nens i nenes que ho hagin sol·licitat. El repartiment començarà per barri de la Parellada, la plaça del Pòsit i les urbanitzacions de Llevant i Ponent.

Els heralds de Ses Majestats arribaran uns dies abans per preparar el camí. Desembarcaran el 30 de desembre a les 12 hores al port i recolliran les cartes el 2 de gener a partir de les 18:30 hores recolliran les cartes a les places de la Vila i del Pòsit.

Com cada any, el programa d’actes reial està organitzat per l’Associació d’Antics Alumnes de la Salle amb la col·laboració de l’Ajuntament, entitats, empreses i voluntaris.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: