Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El curt guanyador del Gaudí ‘L’última verge’ inaugurarà el festival Breus de Reus

Durant l’acte inaugural també es projectaran dos curtmetratges més: ‘9 pasos’ i ‘Via Cruxis’

'L'última verge' és un dels curts escollits per a la inauguració del Breus 'L'última verge' és un dels curts escollits per a la inauguració del Breus CEDIDA
Cultura Redacció Infocamp
Dijous, 21 Març 2019 11:54

El Festival de Cinema Curt Europeu de Reus Breus dóna el tret de sortida, aquest dijous, 21 de març, a partir de les 21 h, amb l’acte inaugural al Teatre Bartrina, on es projectaran tres curtmetratges: ‘9 pasos’, ‘Via Cruxis’ i ‘L’última verge’. Dos d’aquests curtmetratges són de les ciutats agermanades de Reus, Gandia i Astorga. El nou festival agafa així el relleu al FEC, que va tancar les seves portes aquest 2019, per donar continuïtat pel que fa a l’àmbit del curtmetratge europeu.

L’acte inaugural del Breus té lloc aquest dijous, 21 de març, a partir de les 21 h. Durant aquesta nit, es projectaran ‘9 pasos’, ‘Via Cruxis’ i ‘Lúltima vegre’. ‘9 pasos’ (2018), de Marisa Crespo i Moisés Romera, relata la por d’un nen que cada nit aixeca el seu pare per anar al bany; el seu pare, fart d’aquesta situació, li ensenyarà que només són nou passos i la por haurà acabat per sempre. En el cas de ‘Via Cruxis’ (2018), dirigit per Ignasi López Fabregas, dos escaladors s’enfrontaran al seu repte més difícil fins a la data: coronar el cim verge de la muntanya més alta. Per últim, ‘L’última verge’(2017), de la directora Bárbara Farrè, és el curt guanyador dels Premis Gaudí i explica la necessitat que sent una nena de 13 anys per abandonar la seva innocència i endinsar-se en el món adult per acabar d’encaixar en el seu grup d’amigues.

Tres dies de curtmetratges a Reus

Durant tres dies, 21, 22 i 23 de març, la ciutat s’omplirà de cinema de la mà del Breus. En total, es projectaran gairebé una treneta de curtmetratges de l’àmbit europeu, en diferents seccions: ‘Panorama’, ‘Panorama cat’ i ‘Finestra ECIR’. Tot i això, també es realitzaran tallers i activitats de caràcter creatiu, com el ‘CreaBreus’ o el Taller de Creació, com també es realitzaran projeccions enfocades a l’educació audiovisual del jovent de la ciutat, com l’Aula de Cinema.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: