Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La secció 'Panorama' del festival Breus projectarà més d’una quinzena de curts

Aquesta tindrà lloc entre el divendres, 22 de març, i el dissabte, 23 de març, amb curts tan destacats com ‘Matria’ (20179, ‘Cerdita’ (2018) o ‘I think I have a crush on you’ (2018)

'Matria' és un dels curts que es projectarà durant la secció 'Panorama' 'Matria' és un dels curts que es projectarà durant la secció 'Panorama' BREUS
Cultura Redacció Infocamp
Dijous, 21 Març 2019 09:28

El festival Breus de Reus enceta aquesta primera edició centrant-se en la mostra de curtmetratges de l’àmbit europeu. En aquest sentit, la secció per excel•lència és ‘Panorama’, durant la qual es projectaran una selecció de més d’una quinzena de curts europeus, entre els quals el director artístic del Breus, Sergi Prat, va destacar alguns com ‘Matria’, ‘Cerdita’, ‘I think I have a crsuh on you’ o bé ‘Downside up’. La secció ‘Panorama’ es desenvoluparà durant dos dies, el divendres i el dissabte, 22 i 23 de març, entre les 19 h i les 23 h, el divendres en dos passis diferents, i entre les 18:30 h i les 19:30h el dissabte.

La secció ‘Panorama’ començarà amb una primera sessió de 19 h a 21 h amb la projecció del curt ‘Bonobo’ (2019), d’origen suís i dirigit per DZoel Aeschbacher, que relata com dos homes i una dona es queden tancats en un ascensor on posaran a prova els seus límits amb un final explosiu. A continuació es projectarà ‘Matria’ (2017), un curt d’Álvaro Gago i d’origen espanyol que relata la vida d’una dona que davant els desafiaments que li presenta la seva vida diària, amb una encarregada tirana a la feina i un marit amb el qual no es comunica, tracta de refugiar-se en la relació amb la seva filla i la seva néta. ‘Visite’ (2017), d’origen holandès i dirigit per Stijn Bouma, serà el següent curt que tracta la situació d’una dona vídua que viu sola i per la qual es preocupa el seu fill, que considera que caldria que rebés atenció domiciliària que es traslladés a una residència d’ancians, tot i que ella rebutja decididament tots els suggeriments. La sessió continuarà amb ‘Chuchotage’ (2018), d’origen hongarès i dirigit per Barnabás Tóth, que relata com dos intèrprets hongaresos competeixen per l’atenció d’una única oient, durant una conferència professional a Praga. L’últim film que es projectarà en aquesta primera sessió serà ‘100EUR’ (2018), dirigit per Aleksey Lapin i d’origen austríac, sobre com dues germanastres preparen els seus equipatges per sortir d’Àustria, però tenen un negoci per atendre, deutes per pagar i altres per cobrar.

La següent sessió tindrà lloc de 21 h a 23 h, amb la projecció de set curtmetratges més. El primer serà ‘Cerdita’ (2018), d’origen espanyol i dirigit per Carlota Pereda, sobre una noia que pateix obesitat i viu atemorida per les burles d’unes mocoses, de vacances al seu poble, que fins i tot l’assetgen, de manera que el llarg camí de tornada marcarà el que li quedi de vida. A continuació es projectarà ‘I think I have a crush on you’ (2018), d’origen suec i dirigit per Maria, que relata com una nena de 13 anys s’enamora a través d’internet d’un noi que no ha conegut en persona i que, quan parla amb ell, no sembla tan bonic ni sensible. ‘La vie sauvage’ (2017), un curt francès dirigit per Laure Bourdon Zarader, continuarà amb les projeccions explicant com el que havia de ser un cap de setmana idíl·lic planejat per una parella s’arruïna per un seguit de situacions. El següent curt serà ‘Downside up’ (2016), d’origen belga i dirigit per Peter Ghesquière, durant el qual es relata el naixement d’un nen “normal” que haurà de lluitar per adaptar-se en un món on tota la població té síndrome de Down.

A continuació es projectarà ‘JÄÄ (ICE)’ (2018), un curt amb origen a Estònia i dirigit per Anna Hints que explica com un tinent de coronel de l’exèrcit estonià intenta recuperar el temps perdut amb el se fill de 10 anys, al qual només veu de tant en tant per vacances, organitzant un viatge d’hivern a una illa, però a causa de la cua al port, l’home decideix agafar un camí més ràpid. La següent projecció serà el curt ‘The fall of Lenin’ (2018), d’origen ucraïnès i dirigit per SVitlana Shymko, que s’emmarca en el gènere del documental, diferenciant-se de la resta, en el qual es tracta de forma irònica el comiat dels fantasmes de la URSS a Ucraïna. Per últim, ‘Fótspor’ (2017), un curt islandès dirigit per Hannes Thor Arason, serà l’última projecció que tracta com un avi, en jugar al futbol amb el seu nét, s’adona de la seva falta d’entrenament i, ple de records de joventut, decideix preparar-se per a la pròxima trobada.

'Panorama' continua el dissabte amb quatre curts més

La darrera sessió de la secció ‘Panorama’ tindrà lloc el divendres, 23 de març, entre les 18:30 h i les 19:30 h Aquesta s’iniciarà amb la projecció de ‘Cadaoul de craciun’ (2018), amb origen a Romania i dirigit per Bogdan Muresanu, un curt que explica com un pare, pocs dies abans de la sagnant repressió a Timisoara (Romania) en mans del dictador Ceausescu, descobreix la carta que el seu fill ha enviat a Santa Claus, demanant la mort del dictador, ja que el nen havia entès que aquest era el desig del seu pare. A continuació serà el torn d’un curt d’origen austríac i dirigit per Özgür Anil, ‘Morgenmensch’ (2018), que explica com una jove es desperta amb trucades perdudes, després de passar la nit amb un noi, i llavors es genera el pànic. Després es projectarà ‘Smithy & Dickie’ (2017), d’origen irlandès i dirigit per Hannah Quinn, sobre dues dones que revisen antigues cartes d’amor i qüestionen com l’era digital actual està esborrant qualsevol registre dels moments més preciosos. Per últim, ‘Solar walk’ (2017), amb origen a Dinamarca i dirigit per Réka Bucsi, posarà punt final a la secció Panorama, amb una història que tracta la melancolia d’acceptar el caos com a bonic i còsmic.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: