Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El festival 'Breus' de Reus clou amb bones sensacions i amb ganes d'afrontar més edicions

El certamen projecta una quarantena de curtmetratges com 'L'última verge', guanyador del Gaudí

Els assistents a la cloenda de la primera edició del festival 'Breus' de Reus Els assistents a la cloenda de la primera edició del festival 'Breus' de Reus CEDIDA
Cultura ACN
Diumenge, 24 Març 2019 00:37

El festival 'Breus' de Reus ha clos aquest dissabte a la nit la primera edició després de projectar una quarantena de curtmetratges d'arreu d'Europa i d'àmbit català, entre els quals destaca 'L'última verge', producció premiada amb el Gaudí a millor curtmetratge. Els organitzadors calculen que hi han assistit uns 2.000 espectadors durant els tres dies de certamen i valoren positivament la rebuda del públic. Segons el director artístic, Sergi Prat, el 'Breus', que ha pres el relleu a l'antic Festival Europeu de Curtmetratges (FEC), ha nascut amb la intenció de "quedar-se" i amb l'objectiu que la capital del Baix Camp "respiri i visqui" el cinema europeu.

El Teatre Bartrina ha acollit aquesta nit l'acte de cloenda del festival 'Breus' que ha tancat amb les projeccions britàniques, 'Silent child' (2017), de Chris Overton, i 'Fish story' (2018), de Charlie Lyne. En la cloenda també s'han projectat els curts guanyadors del CreaBreus, el concurs per a cineastes amateurs. Els premiats han estat les propostes d'Angoixa', de David Montserrat, i 'Mai deixis de volar', de Júlia Serra i Diego Echevarria.

Els guanyadors del concurs del CreaBreus amb l'alcalde de Reus, Carles Pellicer, en l'acte de cloenda de la primera edició del certamen: 

guanyadors CreaBreus 2019

El director artístic ha recordat que el certamen té la voluntat de seguir amb la tradició de curtmetratges agafant el relleu del FEC, però amb identitat pròpia. "L'objectiu final és que la gent de Reus pugui gaudir del millor cinema europeu", ha resumit. Així mateix, també ha qualificat "d'èxit" les activitat complementàries dedicades a famílies i joves, com les projeccions a la 'caravana Puck' o les sessions a l'aula de cinema.

Per tot plegat, Prat espera que aquesta edició sigui la primera de moltes més i, per això, ha considerat que el festival ha nascut per "quedar-se". I és que segons el seu parer, la resposta del públic ha estat molt positiva.

El director artístic del festival 'Breus' de Reus, Sergi Prat, en l'acte de cloenda de la primera edició del certamen: 

Sergi Prat cloenda

El festival també ha projectat aquests títols en la categoria 'Panorama' 'Bonobo' (Suïssa), 'Visite' (Holanda), 'Chuchotage' (Hongria), '100EUR' (Àustria), 'I thing I have a crush on you' (Suècia), 'La vie sauvage' (França), 'Downside up' (Bèlgica), 'JÄÄ (ICE)' (Estònia), The fall of Lenin (Ucraïna), 'Fótspor' (Islàndia), 'Cadaoul de craciun' (Romania), 'Morgenmensch' (Àustria), 'Smithy & Dickie' (Irlanda) i 'Solar walk' (Dinamarca), a més de les espanyoles 'Matria' i 'Cerdita'. També s'ha vist la projecció d'un altre curt nacional, 'Tomorrow', dirigit per Andrew Tarbet, a la secció 'Panorama.cat', entre d'altres.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: