Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Tecletes celebra aquest dissabte la segona edició del 'Tastet de Sant Jordi'

Un contacontes, la visita de personatges de contes i autors locals, una zona d’intercanvi i un taller d’il·lustració són algunes de les propostes que es podran gaudir a la plaça dels Carros de Tarragona

Tecletes aparcarà la seva caravana rosa a la plaça dels Carros de Tarragona i l’inundarà de literatura Tecletes aparcarà la seva caravana rosa a la plaça dels Carros de Tarragona i l’inundarà de literatura TECLETES
Cultura Redacció Infocamp
Divendres, 12 abril 2019 18:20

L’associació de mares Tecletes de Tarragona ja ho té tot a punt per la segona edició de 'Tastet de Sant Jordi'. L’esdeveniment literari previ a Sant Jordi se celebrarà, el dissabte 13 d’abril, de 10:30 a 14 hores, a la plaça dels Carros.

L’objectiu és que les famílies puguin gaudir d’un matí de dissabte d’esbarjo i cultura i que els nens i nenes s’acostin als llibres de manera directa, sense aglomeracions. D’aquesta manera, la iniciativa pretén que ells mateixos podran triar tranquil·lament el llibre que volen llegir, potenciant una compra més conscient i de proximitat.

El cartell del 'Tastet de Sant Jordi' del 2019, amb la il·lustradora Anduluplandu i i membres de la junta de l'associació Tecletes: 

cartell Tastet de Sant Jordi 2019

Tecletes aparcarà la seva caravana rosa a la plaça dels Carros i l’inundarà de literatura. La “Play Truck” es convertirà per a l’ocasió en “Reading Track” i començaran activitats pensades per assaborir els llibres amb tots els sentits. El programa inclou la presentació del llibre 'Les vacances d’Elna' amb la seva autora, Cristina Benajes; el contacontes de 'La Mariona i la capseta màgic', de Laia Pastor, i una acció artística de CreActives.

L’espai literari es dividirà en diverses zones. A l’interior de la ‘Tecletes Reading-truck’ serà un espai on explicar contes i on els nens i nenes podran llegir exemplars del fons de llibres de l’associació́. Mentrestant, a l’exterior hi haurà un racó dedicat a la promoció de llibres de les editorials, escriptors/es i il·lustradors/es del Camp de Tarragona, on les famílies podran mirar, llegir i tocar contes preciosos.

Les famílies podran gaudir de la segona edició del 'Tastet de Sant Jordi': 

Tastet Sant Jordi Tecletes

D’altra banda, hi haurà una àrea d’il·lustració́, on les persones participants tindran l’honor de comptar en directe amb Anduluplandu, que portarà̀ unes postals que qui vulgui podrà enviar des de la mateixa plaça, a temps per ser rebudes per Sant Jordi.

Intercanvi de llibres i recomanacions literàries

L’espai literari es completarà amb una zona d’intercanvi de llibres perquè al mateix ritme que els nens creixen, les seves necessitats literàries canvien. Però els llibres que a uns els queden petits, per a uns altres són un munt de noves històries per descobrir. Què millor que reciclar llibres donant-los una nova vida en altres llars? I, per acabar, no hi faltarà zona de bar i vermut perquè les famílies reposin forces.

Per si tot això fos poc, el Tastet rebrà la visita de personatges de contes mítics i d’autors i autores locals que amenitzaran la jornada, conversaran amb els lectors i lectores i els signaran dedicatòries. I, com a novetat, aquest any l’esdeveniment comptarà amb els Top Ten, una llista de recomanacions elaborada per la Biblioteca de Tarragona amb els llibres que més triomfen entre els nens i nenes.

En acabar la jornada, els nens i nenes hauran gaudit d’una estona de lectura diferent i hauran tingut l’oportunitat de reciclar/renovar la seva biblioteca. I fins i tot podria ser que ja haguessin decidit quin llibre volen per Sant Jordi!

A més, en aquesta segona edició́ s’introdueix 'El Tastet Solidari' perquè cap nen/a es quedi sense estrenar un llibre en aquesta diada. En col·laboració́ amb l’assistent social de la zona, les Tecletes faran arribar els llibres recollits als nens i nenes de les famílies amb menys recursos.

La iniciativa compta amb la col·laboració de Associació de Veïns Barri del Port de Tarragona, Piscina, Un petit oceà, Cossetània Edicions, Biblioteca Pública de Tarragona, l’Associació d’Amics de la Colla Jove Xiquets de Tarragona, Repsol, Ajuntament de Tarragona, Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, La Musca, Edicions Cavall Fort, Vermut Miró, i Insitu Comunicació.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: