Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Valls viu la Setmana Santa al carrer

Enguany es celebra el 70è aniversari de la Germandat de la Crucifixió / També es presentarà el llibre de fotografies '5+5 Imatges. Anys 2003-2012', de Francesc Roca

Imatge d'arxiu dels Armats de Valls al seu pas pel carrer de la Cort Imatge d'arxiu dels Armats de Valls al seu pas pel carrer de la Cort ARXIU / INFOCAMP
Cultura Redacció Infocamp
Dissabte, 13 abril 2019 15:49

Després del pregó d'ahir divendres, Valls reprèn aquest cap de setmana els actes de la Setmana Santa. La jornada d'aquest dissabte 13 d'abril està protagonitzada pels actes de la Germandat del Sant Crist de Lepant, que tindran com punt àlgid la 13a Processó del Sant Crist de Lepant i la Mare de Déu del Roser de Valls. La processó composta pels dos passos sortirà a les 19h de l'església del Carme, farà una parada central a la capella del Roser i tornarà després cap a l'església. Enguany s'ha convidat la Banda Tambors i Cornetes Crist de Bonavista, acompanyant el pas de la Verge de la Germandat. 

L'endemà 14 d'abril, Diumenge de Rams, es farà la tradicional Benedicció de Rams i Palmes i, a les 20h, el Viacrucis de les confraries i germandats.

Aquest any, coincidint amb el 70è aniversari de la Germandat de la Crucifixió, es podrà visitar l'exposició del misteri de la Crucifixió de Jesús, del 15 al 19 d'abril. El misteri estarà situat a la Casa de la famíia Dasca-Foraster, a l'entrada de l'edifici (carrer de la Cort, 5).

El llibre de fotografies '5+5 Imatges'

D'altra banda, el proper dimarts 16 d'abril, es presentarà el llibre de fotografies '5+5 Imatges', de Francesc Roca Mateu. L'acte tindrà lloc a les 20:00h, al Teatre Principal. En acabar la presentació, al mateix lloc, s'estrenarà 'Suite verista', de Carmina Solé i Soler. Es tracta d'una suite per a piano, oferta per la seva autora a l'Agrupació de Confraries i Germandats vallenca i interpretat per Medir Bonachi. 

Els actes més tradicionals

El dijous 18 d’abril, Dijous Sant, se celebrarà l'Eucaristia del Sant Sopar, a les 20h, a la Parròquia de Sant Joan i a la Parròquia de la Mare de Déu del Ledó. 

L'endemà divendres 19 d'abril, Divendres Sant, a les 09h del matí, se celebrarà el Via Crucis Interparroquial, que comptarà amb la participació dels armats i estarà presidit per la imatge del Sant Crist de Sant Francesc.

A la tarda, a partir de les 18h, tindrà lloc la sortida dels Armats i Centurions i la pujada dels misteris, des de l'església de la Mare de Déu del Carme, fins a la plaça del Blat. A continuació, es farà la recollida del misteri de la Crucifixió de Jesús, per part dels Armats de Valls. El misteri anirà acompanyat del penó de la Germandat de la Crucifixió, amb els procuradors del 2019 i la Junta de Govern de la Germandat. Tot seguit, els armats es dirigiran perl carrer de la Cort, fins al Pati.

La Processó del Sant Enterrament s'iniciarà, a les 22h, amb sortida i arribada a l'església de Sant Joan.

Finalment, el dissabte 20 d’abril, Dissabte Sant, es celebrarà la Vetlla Pasqual, a les 21h, a la Parròquia del Lledó i, a les 23h, a Sant Joan.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: