Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Marcel Mauri encapçala la presentació de la Gestora Òmnium Priorat

Amb la creació d'aquesta seu, Òmnium Cultural disposa de delegacions territorials a totes les comarques de Catalunya, excepte a la Conca de Barberà, on espera aviat establir-se

El vicepresident d'Òmnium Cultural, Marcel Mauri, s'adreça al públic assistent a l'acte de presentació celebrat al Castell de Falset El vicepresident d'Òmnium Cultural, Marcel Mauri, s'adreça al públic assistent a l'acte de presentació celebrat al Castell de Falset ÒMNIUM BAIX CAMP
Cultura Redacció Infocamp
Diumenge, 14 abril 2019 21:51

El Castell de Falset va acollir ahir dissabte, 13 d'abril, a les 18:00h, la presentació oficial de la nova Gestora d’Òmnium Priorat. L’acte, al qual van assistir nombrosos socis i sòcies, a més de representants de les associacions, institucions i entitats de la comarca, va tenir un marcat caràcter festivo-cultural i va comptar amb presència de Marcel Mauri, vicepresident de l’entitat. Amb la creació d'aquesta seu, Òmnium Cultural disposa de delegacions territorials a totes les comarques de Catalunya, excepte a la Conca de Barberà, on espera aviat establir-se, també.

Els coordinadors de la nova junta Gestora Òmnium Priorat, Agustí Masip i Elena Paniello, van encetar l’acte presentant el grup de socis i sòcies de la comarca que fa uns mesos van constituir-se en junta gestora d’una futura Seu Territorial d’Òmnium al Priorat amb l’objectiu de contribuir des de la singularitat de la comarca al projecte comú de l’entitat: llengua, cultura i país, educació i cohesió social. Els promotors de la gestora van posar també de manifest la seva voluntat de treballar en xarxa amb la resta del ric teixit associatiu de la comarca i van convidar tots els socis i sòcies a sumar-se al projecte i contribuir així a impulsar accions culturals diverses repartides pel territori.

L’acte va continuar amb el cant conjunt de dues peces per part de diverses corals de la comarca (Falset, Guiamets, Marçà, Porrera i Pradell de la Teixeta), que van aprofitar per reivindicar el paper cabdal del cant coral en la cultura catalana alhora que es van mostrar oberts a col·laborar amb la Gestora Òmnium Priorat en tot allò que estigui al seu abast.

Després de la projecció del minidocumental '17 lliçons de democràcia i dignitat' que recull les declaracions de Jordi Cuixart al Tribunal Suprem, emmarcat en la de la campanya #JOACUSO, el vicepresident d’Òmnium, Marcel Mauri De Los Rios, va adreçar-se als assistents per recordar-los l’anomalia que suposa que el president de l’entitat no pogués assistir a la presentació de la nova Seu, encoratjant els socis i sòcies de la comarca a sumar-se al projecte de la Junta gestora i traslladant-los les paraules de Jordi Cuixart dedicades a Òmnium Priorat des de la presó de Soto del Real.

Tot seguit l’acte es va centrar en una conversa entre Marcel Mauri i el periodista prioratí Toni Orensanz, moderada per Elena Paniello, entorn de les vulneracions de la llibertat d’expressió a l’Estat Espanyol i el dret a la informació. Durant el transcurs de la mateixa Marcel Mauri va rebre la notícia de la mort de Neus Català, darrera supervivent catalana del camp de concentració nazi de Ravensbrück, a la qual va voler homenatjar amb unes paraules i dedicant-li l’acte de presentació.

La interpretació de tres delicioses peces a càrrec del pianista Jorge Varela i la cantant Arual van posar la cirereta a l’acte, que va acabar amb el cant conjunt dels Segadors per part de tots els assistents i un refrigeri amb coca, avellanes i vi de la comarca per a tothom.

 

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: