Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Quim Torra tancarà la 32a Setmana Medieval de Montblanc

La popular festa montblanquina tindrà lloc del 23 d’abril al 5 de maig amb una seixantena d’actes aproximadament

El rei i la reina i la princesa i Sant Jordi seran protagonistes de la Setmana Medieval de Montblanc El rei i la reina i la princesa i Sant Jordi seran protagonistes de la Setmana Medieval de Montblanc ALBA SANCHA
Cultura Alba Sancha
Dilluns, 15 abril 2019 13:47

La 32a de la Setmana Medieval de Montblanc és una edició de particularitats. Coincidint amb la Diada de Sant Jordi, aquesta popular festa montblanquina inspirada en el patró de Catalunya i la seva llegenda i època, enguany dóna el tret de sortida el 23 d’abril. Així mateix, l’altra particularitat és que el president de la Generalitat tancarà l’esdeveniment, ja que serà Quim Torra qui rebi l’Espasa d’Honor durant l’acte de clausura que tindrà lloc a l’Església de Santa Maria. Com a novetat, cal destacar el nou espectacle ‘Justa i honor’, que substituirà els Jocs Medievals, i tindrà lloc al rehabilitat Pont Vell de la vila. Pel que fa a la participació, el president de l’Associació Medieval de la Llegenda de Sant Jordi, Joan López, ha assegurat que les entrades del Sopar Medieval ja estan esgotades, i només queden un centenar de la primera sessió de la representació de la Llegenda de Sant Jordi. En aquest sentit, López ha detallat que el ritme de venda d’entrades, en termes generals, va més accelerat que en edicions anteriors.

Quim Torra rebrà l’Espasa d’Honor durant les Corts Catalanes de 1.414, l’acte de clausura de la Setmana Medieval de Montblanc que, en aquesta edició, tindrà lloc el 5 de maig, a l’Església de Sant Maria. Segons ha detallat el president de l’Associació Medieval, Torra “té relació amb la Setmana Medieval” , ja que un any va ser pregoner d’aquesta popular festa. D’aquesta manera, “es tanca el cicle”, ha manifestat el López.

Com a novetat més destacable, enguany s’estrena l’espectacle ‘Justes i honor’ que substituirà els Jocs Medievals i que, a més, canviarà d’ubicació. En aquest cas, el nou format s’emplaçarà al Pont Vell, un espai recentment rehabilitat de la vila, i tindrà lloc el dissabte 4 de maig, a les 22 h. En aquest sentit, l’alcalde de Montblanc, Josep Andreu, ha manifestat que serà “un bateig de foc” pel nou espai que permetrà comprovar “quan pot donar de si el Pont Vell”. Per la seva banda, el president de l’Associació Medieval ha destacat que, tot i que l’idea era realitzar una adaptació, s’ha acabat convertint en un espectacle nou, amb “guions elaborats des de zero”.

Un ritme de venda d’entrades més accelerat respecte a les edicions anteriors

Pel que fa a la participació, la previsió és que aquesta sigui bona davant el bon ritme de venda d’entrades. Tal com ha detallat López, aquest està sent més accelerat, en termes generals, que en edicions anteriors. Un exemple és el Sopar Medieval, del qual “les entrades es van esgotar pràcticament en 45 minuts”, tal com ha puntualitzat el president. Igualment, López també ha destacat la representació de la Llegenda de Sant Jordi. En aquest cas, només queden un centenar d’entrades per a la primera sessió, amb un ritme de venda elevat. Un altre acte que ha despuntat en aquest sentit són Les Nits Malignes, que està experimentat “un ritme de venda d’entrades molt més ràpid que en edicions passades”.

D’altra banda, el president de l’Associació també ha destacat altres actes de la festa. Un exemple és el Campament de poble, el qual ha funcionat tan bé que, enguany, “s’ha decidit ampliar-lo”, des del Portal fins a la Muralla de Sant Jordi. També ha assenyalat el pregó, enguany a càrrec de l’escriptor Màrius Serra, i que tindrà lloc el divendres 26 d’abril, a les 18:30 h, a la Casa Desclergue. Per últim, López també ha anomenat la Cantata de la Llegenda de la Princesa i Sant Jordi que, tot i no ser un acte organitzat per l’Associació Medieval, s’ha volgut incloure en la programació de la festa. Es tracta d’una obra escrita i musicada pel periodista Jordi Cartanyà que aglutinarà més de 400 alumnes de la Conca cantant-la, el divendres 3 de maig, a les 11:30 h, al Pavelló del Casal Montblanquí. En total, durant la Setmana Medieval es podrà gaudir de gairebé una seixantena d'actes. Tota la programació es pot consultar al web de la Setmana Medieval

La Setmana Medieval omple els allotjaments de Montblanc

Durant gairebé dues setmanes, els carrers de Montblanc lluiran més medievals que mai, amb una ambientació que transportarà a l’època. Es tracta d’una data molt assenyalada en el calendari montblanquí, però també en el dels seus visitants. Segons ha assegurat el regidor de Festes, Oriol Pallissó, els allotjaments de la vila han fet un ple en ocupació des de fa setmanes, com també s’espera que això influeixi en els municipis veïns.

Una festa que genera els seus propis beneficis

Per últim, el president de l’Associació Medieval, entitat que organitza la Setmana Medieval de Montblanc en la seva totalitat, ha apuntat que, el pressupost gira entorn dels 240.000 euros, entre l’aportació de les administracions públiques, el patrocini d’empreses privades, però també gràcies “als recursos que la mateixa festa genera”. Segons López, tot i que fa uns anys aquest era un aspecte que “feia patir” a l’organització, actualment poden celebrar que la Setmana Medieval genera beneficis propis que permeten que la festa creixi any rere any.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: