Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L’estètica i la qualitat es donen cita al 32è Festival Internacional de Música d’Altafulla

Tindrà lloc entre el 5 i el 27 d’agot, a les 22 h, a la plaça de l’Església

El FIM d'Altafulla ja és un referent com a festival de música clàssica El FIM d'Altafulla ja és un referent com a festival de música clàssica M. ÀNGELS BLADÉ
Cultura Alba Sancha
Dilluns, 05 Agost 2019 09:01

Patrimoni, cultura i música. Un cop més, aquests tres elements es donen cita a Altafulla, amb el 32è Festival Internacional de Música, que tindrà lloc del 5 al 27 d’agost, a la plaça de l’Església. En un entorn emblemàtic, i amb una acústica inigualable, aquest festival porta a la Vila Closa l’equilibri entre l’estètica i la qualitat i varietat dels seus intèrprets. Es tracta, doncs, d’un festival amb varietat, sense deixar de banda la qualitat. En aquesta edició, es podrà escoltar des dels programes més clàssics, fins a música per a acordions i música de pel·lícules, passant també per la tradicional música de cambra i el romanticisme. En total, set concerts d’estiu que s’espera que, com és habitual, omplin la plaça de l’Església de bat a bat.

“L’estiu altafullenc té ara moltíssimes activitats”, ha dit el cooalcalde, Jordi Molinera, “però, si hi ha un acte amb més història, és aquest festival”, ha assegurat. EL FIM d’Altafulla arriba aquest 2019 a la seva 32a edició, superant ja les tres dècades d’història. Això no pot ser més que una mostra del seu èxit; un èxit que el batlle ha confirmat tot assegurant que “aquest festival és l’acte que omple la plaça de l’Església el mes d’agost”, fins al punt que, en algunes edicions s’han hagut de retirar alguns bancs de la plaça per ampliar el seu aforament. Però, el FIM és també qualitat. Com ha afirmat un dels seus codirectors artístics, Albert Sardà, la clau d’aquest festival resideix en el seu “equilibri entre l’estètica i els intèrprets”, que són molt variats, joves i grans, i amb propostes ben diverses.

Els codirectors del festival, l'alcalde, la regidora de Cultura i el coordinador de la prograació, durant la presentació del FIM d'Altafulla 2019. ALBA SANCHA 

FIM ALtafulla 2019

En un entorn emblemàtic i amb una acústica “meravellosa”

Per la seva banda, la regidora de Cultura, Gemma Maymó, també ha destacat que aquesta proposta, una vegada més, “posa en valor el patrimoni de la Vila Closa” unit a la cultura i la música. Un entorn inigualable, del qual, l’altre codirector artístic, Claudi Arimany, ha remarcat que és “un marc preciós amb una acústica que és una meravella” i que difícilment es pot trobar enlloc.

De la música clàssica i de cambra fins a la música ‘per acordions’ i ‘de pel·lícules’

Tot i que aquest festival es caracteritza per la presència de bons solistes, i música clàssica i de cambra de qualitat, la programació ressalta també, com és habitual, per la seva varietat i la incorporació de propostes més innovadores, sense deixar de costat els concerts més clàssics. El festival donarà el tret de sortida el pròxim 5 d’agost, amb ‘Cançons d’avui, d’ahir i de sempre’, de la mà del tenor Josep Viader i Santi Escura al piano. La següent és una proposta diferent de ‘Música per acordions’, a càrrec del duo d’acordions de la mà de Mateja Zenzerovic i que es podrà escoltar el 8 d’agost. L’11 d’agost, serà el torn de la ‘Música de cambra’ amb el mateix Caludi Arimany a la flauta i els membres de l’’Arts Symphony Orchestra’ amb el violí, dues violes i el violoncel. Una altra de les propostes innovadores, que ja es va portar a Altafulla en una edició anterior, és la de ‘Música de pel·lícules’, amb el duo de piano Carles & Sofia i l’Orquestra de Solistes de Catalunya, que tindrà lloc el 13 d’agost.

La programació del FIM d’Altafulla 2019 continuarà el 21 d’agost amb ‘Els grans romàntics’, amb l’Ensemble Goffriller, i el 25 d’agot, amb ‘De Bach a Piazzola’, amb Fabio Gemmiti a l’acordió, Francesco Mariozzi al violoncel i Sandro Gemmiti al piano. Per últim, el 27 d’agost, ‘Carvaggio Piano Quartet’ tancarà el festival.

Les entrades dels concerts es poden adquirir a través del web municipal, als dispositius Infotactile de la plaça dels Vents i la plaça del Pou o bé a l’Oficina de Turisme d’Altafulla. El preu de cada concert és de 15 euros, tot i que també s’ofereix un pack de quatre concerts per 49 euros o bé un abonament per tot el festival, a un preu de 65 euros.

Tots els concerts començaran sempre a partir de les 22 h, al que és un dels entorns més emblemàtics de la Vila Closa d’Altafulla: la plaça de l’Església.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: