Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Tarraco Viva recupera la normalitat amb 300 actes entre el 15 i el 29 de maig

L'edició d'enguany del festival de recreació històrica girarà al voltant de les grans descobertes de l'antiguitat

El director del Festival, Magí Seritjol, i el conseller de Patrimoni, Hermán Pinedo, han presentat la 24a edició del festival romà 'Tarraco Viva' El director del Festival, Magí Seritjol, i el conseller de Patrimoni, Hermán Pinedo, han presentat la 24a edició del festival romà 'Tarraco Viva' AJUNTAMENT DE TARRAGONA
Cultura ACN
Dimarts, 26 abril 2022 20:46

La 24a edició del festival Tarraco Viva de Tarragona recuperarà la normalitat, després de les darreres edicions marcades per la pandèmia. El certamen de recreació històrica se celebrarà del 15 al 29 de maig i la programació girarà al voltant de les grans descobertes de l'antiguitat per reflexionar sobre el paper de l'arqueologia i la història en el present. Seran més de 300 actes que es desenvoluparan en una trentena d'espais, la majoria llocs patrimonials i del conjunt Patrimoni Mundial de la Unesco, i que inclouran exposicions, recreacions històriques, debats, monòlegs, documentals, tallers, jocs, visites guiades i propostes gastronòmiques.

El festival parlarà d'algunes grans històries de l'arqueologia però també d'altres més properes com les excavacions de l'antiga Tarraco. Algunes de les novetats i dels actes més destacats d'enguany són les exposicions 'Arqueologia viva' i 'Cinc peces, cinc històries', les activitats de Tarraco a Taula que enguany celebren 25 anys, les xerrades amb imatges del Cicle Històries de l'Arqueologia, la recreació històrica de Tutankamon i Carter, els monòlegs teatralitzats sobre com Schliemann va descobrir Troia, sobre com l'egiptòleg Jean-François Champollion va desxifrar els jeroglífics egipcis, sobre la descoberta de les reials tombes de la ciutat sumèria d'Ur a través del relat de l'escriptora Agatha Christie o la presentació de la darrera novel·la de Santiago Postiaguillo, entre altres.

Tot i recuperar pràcticament al 100% les activitats presencials, es retransmetran algunes activitats per 'streaming', com l'acte inaugural i la cloenda. La compra d'entrades i reserva d'invitacions es podran fer a partir del 9 de maig, a través de la web del festival. Gairebé totes les activitats seran gratuïtes però també hi haurà actes de pagament a 2, 3 i 5 euros.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: