Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Un centenar de persones a la inauguració de la IV Festa dels Indians i el Modernisme del Parc Samà

Durant el cap de setmana es podrà gaudir d'actuacions de música en viu, visites teatralitzades i del laberint de blat de moro

La visita teatralitzada ha estat protanitzada pel personatge que encarna el navegant i comerciant tarragoní dels segles XV i XVI  Miquel Ballester La visita teatralitzada ha estat protanitzada pel personatge que encarna el navegant i comerciant tarragoní dels segles XV i XVI Miquel Ballester CEDIDA
Cultura Redacció Infocamp
Dissabte, 18 Juny 2022 17:43

Prop d'un centenar de persones, -bona part d’elles vestides de blanc, han participat en la inauguració de la IV Festa dels Indians i el Modernisme i en l'obertura del laberint de blat de moro del Parc Samà de Cambrils. La música cubana, la visita teatralitzada amb actors abillats amb vestits d'època i el tast de canya de sucre han estat les estrelles aquest matí.

El jardí històric celebra avui i demà una festa que aquest any gira al voltant de la figura de Miquel Ballester. Les dues jornades compten amb actuacions en viu de música cubana així com visites amenitzades per un grup d'actors.

D'altra banda, també s'ha inaugurat el laberint de plantes de blat de moro que cada primavera creix al Parc Samà, i que aquest any introdueix plafons explicatius sobre la vida d'aquest navegant i comerciant tarragoní dels segles XV i XVI.

                Els primers visitants també han pogut conèixer el labertint de plantes de blat de moro: 

laberint Parc Samà visita

Miquel Ballester, un personatge de llegenda

Ballester va ser un dels pioners en la producció de canya de sucre al Carib. Segons documenta fra Bartomeu de les Cases, va néixer a Tarragona mentre el seu pare residia temporalment en aquesta ciutat, estant al servei del rei Joan II. El protagonista de la IV Festa dels Indians del Parc Samà va exportar el cultiu de la canya de sucre des de Mallorca, l'illa originària de la família. Va ser un gran amic de Cristòfor Colom, a qui acompanya en el seu segon viatge a Amèrica, i es va convertir en el seu missatger de confiança davant dels Reis Catòlics. Va ser nomenat alcaide de la fortalesa de Concepció de la Vega Real, al nord-oest d'Isabela la Nova (actual Santo Domingo), i va haver de liderar la seva defensa enfront de l'exèrcit rebel de Francisco Roldán.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: