Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Port de Tarragona presenta un centenar d'activitats per un "Nadal de somni"

La "Rambla de la Cultura" s'omplirà d'activitats per a grans i petits, amb novetats com el concert d'Andrea Mottis, l'espai sensorial 'Llum Lab' o el piromusical

Presentació del programa d'activitats "Nadal de somni", aquest dilluns, a l'exterior del Tinglado 1 del Moll de Costa Presentació del programa d'activitats "Nadal de somni", aquest dilluns, a l'exterior del Tinglado 1 del Moll de Costa ARXIU DEL PORT
Cultura Josep Cartanyà
Dilluns, 28 Novembre 2022 12:13

El Port de Tarragona ha programat un "Nadal de somni", amb un centenar d'activitats gratuïtes des de l'1 de desembre fins al 6 de gener que s'iniciaran aquest divendres 2 de desembre, a les 18h, amb l'encesa de llums del Serrallo. La "Rambla de la Cultura" del Moll de Costa serà l'escenari d'actes destinats principalment al públic familiar com tallers infantils, espectacles itinerants, vermuts, tastets gastronòmics, exposicions, activitats esportives i concerts, entre altres. Tots els espais del Port -tinglados, refugis, l'Arxiu, el Museu, el Teatret del Serrallo i altres- s'ompliran d'activitats per a grans i petits. Durant aquestes festes el Moll de Costa esdevindrà al mateix temps el "Passeig dels Estels" amb la llum com a protagonista.

El president del Port, Saül Garreta, ha dit en la roda de premsa de presentació que el "Nadal de somni" és un exemple del procés d'apertura que ha tingut el port en aquests darrers anys cap a la ciutat i cap al territori. Garreta ha anunciat que durant tot l'any es faran actuacions per "fer xarxa" i lligar les activitats del Port amb les que es programen a Tarragona. Durant la presentació la cantant Olga Pes, que actuarà al Teatret el divendres 16 de desembre, a les 20:30 h, ha fet un tastet de cançons que oferirà en el concert a favor de La Marató de TV3.

Olga Pes Nadal de Somni Port

La llum torna a ser protagonista

La il·luminació torna a agafar un gran protagonisme al "Passeig dels Estels". L'acte de l'encesa de llums, organitzat amb la col·laboració de l'AV del Serrallo, comptarà amb un espectacle de la companyia Genovesa Narratives Teatrals, la participació dels gegants del Serrallo, la coral del Serrallo i un castell de focs. Durant l'encesa s'oferirà xocolata als assistents. 

La directora de Port Ciutat, Montse Adan, ha explicat que enguany s'ha tornat a apostar per una il·luminació màgica i plena de color, qu"amb la incorporació de nous espais il·luminats com el Rellotge del Port -que enguany fa cent anys-, la façana del Teatret, la teulada de la nova zona infantil o la plaça de davant del Museu del Port".

Una de les novetats d'enguany és el 'Llum Lab', que del 27 de desembre al 30 de gener, convertirà el Tinglado 2 en un espai sensorial de llums i sons que traslladaran al públic a una eperiència d'immersió absoluta, des del fons marí fins a la superfície.

El Magatzem Reial

El major nombre d'activitats es concentraran durant "la Setmana Màgica", entre el 27 i el 30 de desembre, coincidint amb les visites al Magatzem Reial, que l'any passat va rebre gairebé 8.000 persones. Aquests primers actes es duran a terme majoritàriament al Tinglado 1 i a la placeta del davant. La setmana de l'arribada dels Reis Mags d'Orient (2, 3, 4 i 5 de desembre) les activitats es concetraran en els espais tancats del Moll de Costa: Teatret del Serrallo, Arxiu del Port i Museu del Port.

D'altra banda, el diumenge 18 de desembre, el Tinglado 1 serà, un any més, la seu a Tarragona de "La Marató de TV3", on voluntaris i voluntàries atendran les trucades per rebre els donatius dels telespectadors.

Activitats familiars pels matins

La "Setmana Màgica" presenta diverses activitats pel matins adreçades principalment al públic familiar. La mostra artística 'Expressa't' torna amb les actuacions de les escoles que enguany se centraran en corals i formacions musicals vocals. 

El Tinglado 1 també acollirà aquests dies tallers infantils de pintacares, de circ, de jocs artesanals fets de fusta, de màgia, a més de conta contes i espectacles per a la canalla. Pel que fa els espectacles familiars, el dimarts 27, la companyia Genovesa Narratives Teatrals presentarà 'Ulissa', una adaptació moderna i femenina de l''Odissea' d'Homer. El dimecres 28 i dijous 29 s'ha programat espectacles de conta contes. I el dijous a la tarda, un esepctacle amb cançons infantils. El divendres 30, Santi Rovira protaonitzarà un espectacle d'animació amb cançons, danses i jocs.

Els visitants del "Passeig dels Estels" també podran gaudir d'espectacles itinerants com 'Els fabricants de caramels' (dimarts 27 de desembre), amb l'acompanyament de titelles gegants manipulades pels personatges d'una fàbrica de caramels. 

Andrea Mottis i Josep Traver en concert

A la tarda, la música omplirà el Tinglado 1 amb actuacions per a grans i petits. El dimarts 27 de desembre serà el torn de La Tresca i la Verdesca, amb 'Zum', un espectacle musical d'animació amb cançons i danses. El dimarts 3 de gener serà el torn del concert amb la trompetista Andrea Motis i Josep Traver. Per als més petits, la gran cita musical arribarà el 30 de desembre amb l'actuació de la Billy Boom Band, un projecte de música rock per a totes le edats que està transformant el concepte de música infantil. 

Tothom que s'apropi fins al Moll de Costa també podrà gaudir del Nadal Gastronòmic, del 27 al 30 de desembre, entre les 12 i les 14h i entre les 18 i les 21h, on es podrà fer un vermut o una cervesa, un tast de vins i de productes artesanals del territori. 

El primer piromousical del Port

El Port de Tarragona estrenarà el 30 de desembre el seu primer piromusical, un castell de focs molt especial amb la música més nadalenca.

Els Reis arribaran al Moll de Costa

Com cada any, el Teatret del Serrallo serà l'escenari de l'arribada dels Reis d'Orient, on la canalla podrà gaudir de la màgia d'aquesta tradició. 

D'altra banda, la campanya "Descobreix el Port" amb la Golondrina permetrà als més petits conèixer l'embarcació que portarà els Reis d'Orient a Tarragona. L'aforament és limitat i s'ha de reservar al web d'Entradium.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: