Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Es lliuren els guardons de la 5a Biennal d'Art Gastronòmic i els Premis Vila de Cambrils

Les obres de la Biennal es poden visitar a la Sala Àgora de l'Ajuntament i les del premi de fotografia s'exposen a la Sala Àmbits del Centre Cultural

L'artista Rosalía Banet s'ha proclamat guanyadora de la 5a Biennal d’Art Gastronòmic de Cambrils  L'artista Rosalía Banet s'ha proclamat guanyadora de la 5a Biennal d’Art Gastronòmic de Cambrils AJUNTAMENT DE CAMBRILS
Cultura Redacció Infocamp
Dimarts, 29 Novembre 2022 16:42

L'Ajuntament de Cambrils va lliurar diumenge, 27 de novembre, els guardons de la 5a Biennal d'Art Contemporani Gastronòmic, el 31è premi de Fotografia Vila de Cambrils i l'11è premi de Poesia. Rosalía Banet, Ariadna Parreu i Pau Magrané, Jordi Ginesta, Anna Molina i Pandula Bandara van ser els principals distingits en les diferents categories.

L'acte institucional, que va tenir lloc a la Sala de Plens, va arrencar amb la interpretació de 'Moon River"'de Henry Macini a càrrec del duet de violoncels format per Àngela Guillen i Guillem Vallvé.

El premi de fotografia

Després de les paraules de benvinguda de l'alcalde, Oliver Klein, es va iniciar el lliurament de premis amb el 31è Premi de Fotografia Vila de Cambrils de l'Agrupació Fotogràfica de Cambrils. El fotògraf Pandula Bandara, de Sri Lanka, es proclamat millor autor de saló, va enviar un missatge d'agraïment en vídeo.

El jurat va escollir al guanyador per la bona composició de la seva obra, el domini tant del color com del blanc i negre, l'interès dels temes que proposa i les seves imatges magnífiques, fresques i sorprenents.

A més del premi principal, el certament de fotografia també va repartir medalles als guanyadors i guanyadores de les diferents seccions. En la secció de monocrom, el jurat va seleccionar Neus Aguilera, de la Pobla de Claramunt, per la seva obra "Planxant", José María Martín Hernández, de València, per "Pending Mobile" i Andreu Noguero Cazorla, de Sitges, per "Lofoten BN 01".

En la categoria de color, els guanyadors i guanyadores van ser Pilar Aguayo Tolosa de Donostia per "Hospital", Andreu Noguero Cazorla per "Buddha and monkeys" i Tino Guijarro Carril de Barcelona per "Amazonian queen".

En la secció de retrat, van recollir medalles Andreu Noguero Cazorla per "L'avi Lluís", i Neus Aguilera Vilamajó per "Sense fum". Per acabar, en l'apartat de fotoperiodisme, es van lliurar mencions d'honor a Felix Urrutia Uriarte, de Mungia, per "Titanio" i Josep M. Molist, de Santa Eulàlia de Ronçana, per "El plor del guanyador".

El premi de poesia

A continuació, va ser el torn del Premi de Poesia Vila de Cambrils. Jordi Ginesta Portet, de Centelles, es va emportar el primer premi per l'obra "Cartografies", que el jurat va definir com "un mapa d'emocions i de vivències trenat amb una veu franca i directa, plena d'evocacions i de postals que ens porten per diversos racons geogràfics i emocionals".

L'altra protagonista del certamen de Poesia va ser Anna Molina Casado de Castellet i la Gornal, que va recollir el segon premi per l'obra "Amb l'ànima al descobert". En aquest cas, el jurat va destacar "la seva frescor agosarada, recolzada en la brusquedat dels encavalcaments i un llenguatge senzill però efectiu, pautat amb la música del vers lliure".

Finalment, es van lliurar els premis la 5a Biennal d'Art Contemporani Gastronòmic. El primer premi va ser Rosalía Banet Masa, de Calp, per l'obra "Altaes i ofrendas 1: exceso" i l'accèssit per Adriadna Parreu i Pau Magrané Figuera, de Torredembarra, per l'obra "Pols".

Exposició a la Sala Àgora

Aquestes dues obres, juntament amb 13 més seleccionades pel jurat de la 5a Biennal, es poden visitar en una exposició a la Sala Àgora fins el dia 3 de febrer de 2023. La mostra estarà oberta tots els dies laborables de 9h a 14 hores i el cap de setmana del 10 i 11 de desembre dins de la programació de Tallers Oberts en horari de matí de les 11 a les 13 hores.

D'altra banda, les obres seleccionades del 31è Premi de Fotografia Vila de Cambrils es poden veure a la Sala Àmbits del Centre Cultural Municipal.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: