Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Festival REC de Tarragona arrenca amb la projecció de 'Maborosi', d'Hirokazu Koreeda

La programació presenta òperes primes d'arreu del món i llargmetratges d'estrena internacional al Teatre Metropol

La consellera de Cultura de l'Ajuntament de Tarragona, Inés Solé, i el director artístic del REC, Xavier Puerto, en la presentació de la inauguració de la XXII del certamen La consellera de Cultura de l'Ajuntament de Tarragona, Inés Solé, i el director artístic del REC, Xavier Puerto, en la presentació de la inauguració de la XXII del certamen JAIME ROJAS / FESTIVAL REC
Cultura ACN
Dimecres, 30 Novembre 2022 15:54

El Festival REC de Tarragona arrenca aquest dimecres amb la projecció del llargmetratge de "culte" 'Maborosi', del mestre japonès Hirokazu Koreeda. La XXII edició del certamen, que se celebrarà fins al 7 de desembre, presenta les òperes primes més destacades d'arreu del món i els llargmetratges d'estrena internacional al Teatre Metropol, la principal novetat d'aquest any. Aquestes propostes reflexionen sobre els principals temes i reptes que defineixen l'actualitat més immediata, com els canvis mediambientals, mediàtics i socials. "Enguany tornem a dur a Tarragona, el talent de directores i directors de l'àmbit internacional, que molt aviat seran pel·lícules conegudes", ha afirmat el director artístic del REC, Xavier Puerto.

El REC 2022 s'inaugurarà aquest dimecres al vespre en un acte gratuït al Teatre Tarragona amb la projecció de 'Maborosi.' Aquest llargmetratge es presenta en "exclusiva" en l'àmbit català, tot i que es va estrenar a la Mostra del Cinema di Venezia l'any 1995, on va guanyar el Premi a la Millor Fotografia. La pel·lícula explica la història de Yukimo, esposa i mare d'un primer fill amb una vida feliç i tranquil·la, que es veu afectada per la tragèdia que colpeja el seu marit. El film va viatjar pels festivals de tot el món i va posicionar "al que sens dubte és un dels autors clau del cinema japonès i oriental, i referent ineludible del cinema contemporani mundial", assenyalen els organitzadors.

En l'acte de presentació de la inauguració del certamen, la consellera de Cultura de l'Ajuntament de Tarragona, Inés Solé, ha refermat el compromís i l'aposta "clara" del consistori pel cinema de "qualitat i dels autors novells". Alhora, Solé ha destacat que enguany la Rambla Nova es converteix en l'epicentre del REC, situant-la al "cor" de l'activitat entre els dos teatres. "És important que una de les principals artèries de la ciutat pugui gaudir de l'oferta de pel·lícules d'estrena, premiades en els millors festivals internacionals, i que aporten una mirada crítica del nostre entorn i la nostra realitat", ha remarcat. Per la seva banda, el director del festival, Xavier Puerto, ha manifestat que el certamen manté "la seva especialitat per a captar el nou talent que irromp en l'escenari internacional".

Programació de la XXII edició

'The ordinaries', 'Suro, I haven't done anything', 'Aftersun', '21_paraiso', 'Tengo sueños eléctricos', 'Sonne', 'Delta', 'Saint omer' i 'The year between', són algunes de les pel·lícules que opten als premis de la secció Opera Prima 2022. De fet, en aquesta secció s'inclouen una desena de propostes, moltes de les quals s'estrenen a Catalunya i a l'Estat espanyol. El certamen també ha organitzat una programació temàtica Tu, tot, tothom, les Sessions Vermut al Teatret del Serrallo i una projecció dedicada al cinema familiar al Museu d'Art Modern de Tarragona (MAMT).

A més, s'ha programat la secció Cap i cua, que proposa el visionament d'una de les òperes primes de directors consagrats i la de la seva darrera pel·lícula per tal de traçar el fil que uneix la seva trajectòria. Dins d'aquest cicle, els espectadors del REC podran gaudir de dos dels films del realitzador japonès Hirokazu Koreeda, 'Maborosi' – film inaugural- i el seu darrer llargmetratge 'Broker' (2022). Aquest bloc temàtic també comptarà amb la projecció de dues pel·lícules del director suec Ruben Östlund, 'The guitar Mongoloid (2004) i 'Triangle of sadnes (2022). En paral·lel, el festival afegeix un programa de concerts que es faran en les vigílies de festius abans de la darrera projecció de la jornada.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: