Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Tarragona estrena un mapping nadalenc que projecta el passat romà de la ciutat a la torre del Pretori

L'espectacle inclou la nina d'ivori com a nexe amb les imatges de Nadal en una exhibició de vuit minuts de durada

Una de les imatges projectades durant el mapping nadalenc que s'ha visionat a la torre del Pretori de Tarragona Una de les imatges projectades durant el mapping nadalenc que s'ha visionat a la torre del Pretori de Tarragona MAR ROVIRA / ACN
Cultura ACN
Dimarts, 27 Desembre 2022 20:50

El Patronat Municipal de Turisme de Tarragona ha estrenat aquest dimarts un mapping a la torre del Pretori que ha arrencat amb la projecció del passat romà de la ciutat i amb la nina d'Ivori- trobada a l'interior del sarcòfag d'una nena a la Necròpolis Paleocristiana tarragonina-, com a nexe amb imatges representatives de Nadal. L'espectacle audiovisual ha tingut una durada de vuit minuts i s'han fet passis cada quinze minuts, els quals s'han pogut veure des del passeig de Sant Antoni i des de l'interior del Circ romà. Fa sis anys, la mateixa empresa va fer un mapping a la façana de la Catedral per celebrar el Cap d'Any. Ara, s'ha repetit la iniciativa amb l'objectiu d'atraure visitants al municipi durant aquestes festes nadalenques.

La responsable de l'empresa Project Visual i encarregada de la projecció a la torre del Pretori de Tarragona, Meritxell Vallverdú, ha explicat que no podien "obviar" de cap de les maneres la Tàrraco romana a l'inici de l'audiovisual. Per aquesta raó, han projectat imatges de soldats romans i d'altres relacionades amb aquesta època. "Vam trobar la nina d'ivori- datada del segle III -IV dC - que era una joguina per fer el traspàs de la Tàrraco romana a la temàtica de Nadal", ha assenyalat Vallverdú. Així mateix, ha detallat que ha estat "bastant senzill" adaptar l'espectacle de llums i so a l'edifici perquè no té una "arquitectura difícil".

A partir de dos quarts de set d'aquesta tarda i durant aproximadament dues hores, s'han fet diversos passis del mapping. En Joan Vinyas, de Vic, ha decidit improvisar una sortida amb la seva família i han acabat a Tarragona. Ell ha assegurat que l'exhibició li ha semblat interessant pel contrast "d'unes pedres mil·lenàries" amb un audiovisual "tan modern". La Neus Tous, també conjuntament amb la seva família, s'han topat amb la projecció mentre passejaven. En el seu cas, ha expressat que li ha agradat molt l'espectacle i ha lamentat que no en fossin coneixedors. "Ens ha sorprès que no estigués més anunciat", ha dit.

Entre els espectadors dels primers passis, també s'hi ha aplegat l'Imma Tubilla, treballadora dels museus d'Història de la ciutat, que ha considerat meravellosa la iniciativa. "La idea és molt bona, perquè s'associa la festa de Nadal amb la història de Tarragona, és un incentiu per venir a la ciutat i s'ha de potenciar perquè tenim un tresor que no és gaire conegut per a la resta d'Espanya", ha destacat.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: