Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Magatzem Reial de Tarragona s'omple de màgia amb centenars d'infants que entreguen il·lusionats les cartes

Usuaris de la Fundació Estela s'incorporen a l'equip de patges en una edició més inclusiva

Famílies visitant el Magatzem Reial de Tarragona Famílies visitant el Magatzem Reial de Tarragona MAR ROVIRA / ACN
Cultura ACN
Dimecres, 28 Desembre 2022 17:22

El Magatzem Reial de Tarragona s'ha omplert d'il·lusió i màgia aquest dimecres amb centenars d'infants que han visitat les instal·lacions. L'equip de patges els ha mostrat com preparen i emboliquen els regals en un recorregut que acaba amb l'entrega de les cartes dels més menuts a la Bústia Reial. Per tercer any consecutiu, l’equipament reial s'ha ubicat al Refugi 1 del Moll de Costa, el qual estarà obert fins al 30 de desembre. Els organitzadors preveuen que fins a 9.600 persones passin per aquest espai durant els quatre dies. "És molt bonic i molt divertit per la canalla", ha afirmat la Yolanda, mare de la Sòfia. Enguany, com a principal novetat, s’han incorporat a l’equip de patges usuaris del taller ocupacional de la Fundació Estela.

Cares d'il·lusió i nerviosisme entre els més menuts, especialment, entre aquells que han trobat els seus noms escrits en els centenars de regals que ja estan preparats per ser carregats a les carrosses. "Els nens venen amb molta il·lusió, precisament s'han portat tots tan bé que hem hagut de posar un magatzem aquí a Tarragona per anar avançant feina, ja que hi havia quantitat de regals i joguines impressionants", ha explicat el patge reial Arat.

L'espai va obrir aquest dimarts i s'han previst sis passis cada hora del dia, amb 60 persones cadascun. En total, es faran 160 visites guiades -46 per dia-, en les quals els ajudants de Sa Majestats ensenyen les dotze carrosses de la Cavalcada de la ciutat i mostren els paquets amb les joguines que portaran a les llars tarragonines la nit del 5 de gener, la més màgica de l'any. Després de recórrer diverses sales, on hi ha els regals i els patges treballant, les famílies fan l'última parada a la Bústia Reial per dipositar les cartes per a Ses Majestats. Molts nens i nenes ja les tenien escrites, en canvi, d'altres s'han afanyat a acabar-les allà mateix.

La Maria, mare de l'Olivia i la Martina, ha assegurat que el magatzem ha millorat respecte a l'any anterior. "L’any passat, era més lliure i aquest any hi ha com a més raconets i expliquen de forma més dividida la història, els nens entren amb una cara al·lucinant", ha expressat. També han repetit l'experiència, la Yolanda i la seva filla, qui ha afirmat que els ha agradat molt l'espai. En Guillem, la Lia, l'Alba, l'Eric i l'Eli, que formen part de la mateixa família, han visitat per primera vegada el magatzem reial. Tots ells han considerat que la història explicada pels ajudants dels Reis Mags és "molt bonica".

Magatzem Reial, més inclusiu

L'Ajuntament ha impulsat aquesta iniciativa, enguany coorganitzada amb el Port de Tarragona, per tercera vegada consecutiva. Aquest any, com a novetat, la Fundació Estela també hi ha col·laborat i s'han incorporat a l'equip de patges alguns dels seus usuaris del taller ocupacional. En la inauguració de l'equipament aquest dimarts, la seva responsable, Fátima Ventosa, va assenyalar que tots els membres de l’entitat encaraven amb il·lusió participar-hi. "Ens sentim agraïts i implicats en aquesta proposta realment inclusiva per a la ciutat", va subratllar.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: