Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El cicle 'Grans Mestres' proposa vuit monòlegs, actuacions de dansa i música al Teatre Fortuny

El cicle de Francesc Cerro ha programat una seixantena d'espectacles des del 2014

Cartell del cicle 'Grans Mestres' i Josep Margalef, gerent del Consorci del Teatre Fortuny; Daniel Recasens, regidor de Cultura i Política Lingüística de Reus; Francesc Cerro-Ferran, director artístic, al fons durant la presentació Cartell del cicle 'Grans Mestres' i Josep Margalef, gerent del Consorci del Teatre Fortuny; Daniel Recasens, regidor de Cultura i Política Lingüística de Reus; Francesc Cerro-Ferran, director artístic, al fons durant la presentació ARNAU MARTÍNEZ / ACN
Cultura ACN
Dilluns, 23 Gener 2023 18:03

El cicle de teatre Grans Mestres celebra enguany el desè aniversari amb vuit propostes que portaran al Teatre Fortuny noms consolidats com Joan Carreras o talent local com el músic Joan Masdeu o l'actriu Bàrbara Roig. La programació dissenyada un any més per Francesc Cerro es podrà veure cada primer dimarts de mes a dos quarts de nou del vespre entre febrer i desembre. S'han programat monòlegs, dansa i peces musicals amb un eix conductor: el "poder de la paraula". El regidor de Cultura de Reus, Daniel Recasens, ha destacat que al llarg de deu temporades s'han ofert una seixantena de propostes que han ajudat a "enfortir la capitalitat" cultural de la ciutat. Cerro ha subratllat que el cicle ha tornat a situar Reus com a "potència creativa".

Cerro ha definit la dramatúrgia del Gran Mestres com a "valenta" i "compromesa", de "denúncia", i que fa una "radiografia" de la societat actual. "Temes que no passen de moda", ha resumit. Al voltant d'aquests conceptes, Cerro ha construït una programació que donarà el tret de sortida el 7 de febrer amb un assidu del cicle, Joan Carreras, amb 'Reflexions a una pandèmia inesperada'. El 7 de març serà el torn per Josep Julen amb una peça titulada 'Dublinesos', amb la música del reusenc Albert Galcerà i Noel Luna. El 4 d'abril pujarà sobre l'escenari Francesc Garrido com a intèrpret i el ballarí Marc Jubete, els dos seran els protagonistes d'un teatre-dansa inspirat amb 'El príncep' de Maquiavel.

El 9 de maig arribarà 'Segona part', recollint el llegat del cicle passat quan una de les obres va estar protagonitzada per un elenc totalment local. El mes vinent, el 6 de juny, 'Donar a la causa' amb Arnau Puig parlarà dels partits polítics que recapten i accepten donacions per a finançar-se. El 3 d'octubre, els espectadors reviuran els atemptats de l'11-S amb 'Ràbia', interpretat per Bernat Quintana. Les darreres propostes són una de musical, protagonitzada per Joan Masdeu amb 'Clímax' el 7 de novembre, i tancarà el cicle 'Made in England', amb l'actriu Bàrbara Roig sobre el fenomen del 'me too'.

Una "punta de llança"

Grans Mestres va néixer el 2014 per oferir teatre de petit format a la ciutat i, al mateix temps, impulsar el talent local. El festival ha anat creixent fins a les vuit propostes actuals. Arribava en un moment en què la ciutat havia perdut empenta pel que fa a la creació i era un dels encàrrecs del Consorci del Teatre Fortuny, constituït tres anys abans. Amb aquesta primera dècada, tant el regidor de Cultura, com el director artístic i el responsable del Fortuny, han coincidit a dir que ha ajudat a ressituar Reus com una "punta de llança" en l'àmbit cultural i la creació. "No és un bolet", ha insistit Recasens tot destacant la "consolidació" i el "creixement" del certamen.

En la mateixa línia, el gerent del Consorci del Teatre Fortuny, Josep Margalef, ha comentat que aquest impuls a la creació posa Reus en un "lloc important" del panorama cultural català. De fet, tres de les vuit peces produïdes al Grans Mestres es podran veure un any més a les seus del CaixaFòrum de Palma i Girona. També a la de València, que s'afegeix enguany.

El Grans Mestres arriba a València

El rodatge de les produccions del Gran Mestres per altres punts del país és una de les tasques en les quals s'està treballant des del consorci i des de l'ajuntament. Recasens ha apuntat que estudien com aquesta creació "va més enllà". El regidor és conscient que Reus ha estat més "receptora" de creacions que "productora". Abans però, Recasens vol "enfortir" encara més la capitalitat i que la "visió giri cap al sud del país" i no tot passi per Barcelona. "Generem projectes potents i després trobarem el camí", ha sentenciat.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: