Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Carnaval de l'Espluga de Francolí estrena un concurs de decorar façanes

La iniciativa començarà Dijous Gras i vol potenciar la participació de tota la ciutadania

Imatge de la darrera reunió de la Comissió Cívica del Carnaval de l’Espluga de Francolí Imatge de la darrera reunió de la Comissió Cívica del Carnaval de l’Espluga de Francolí COMISSIÓ CÍVICA CARNAVAL DE L'ESPLUGA
Cultura Redacció Infocamp
Dimecres, 08 Febrer 2023 18:44

La Comissió Cívica del Carnaval de l’Espluga de Francolí organitza per primera vegada un concurs d’engalanar façanes, finestres i balcons, el qual comptarà amb jurat propi i premis pels guanyadors. Aquesta iniciativa vol generar ambient carnavalesc els dies previs i potenciar la participació de tota la ciutadania, més enllà de les persones que surten a la rua o a la desfilada del pavelló.

El concurs de decorar façanes començarà Dijous Gras, coincidint amb l’inici de la programació festiva i l’arribada de Carnestoltes al municipi. Des del dia 16 fins al dia 20, les mirades se centraran en totes les cases de la vila i els encarregats de valorar les decoracions seran diversos representants de comparses històriques que enguany no es disfressen, els quals valoraran l’originalitat, disseny i estètica. Els tres primers classificats obtindran premi.

Les inscripcions per participar en aquest nou concurs s’obren aquesta setmana i es podran formalitzar fins al dia 15 de febrer, l’últim abans de l’inici de l’esdeveniment. El requisit primordial per presentar-s’hi és ser veí de l’Espluga de Francolí.

Arriba la rua amb més participants i la festa

El plat fort de les festes carnavalesques de l’Espluga de Francolí és la Rua de les 1000 disfresses, ja que enguany es preveu que la xifra de participants superi la dels darrers anys. La desfilada serà aquest dissabte 18 de febrer a les 18.30 h amb sortida des de l’Avinguda Doctor Farré i recorregut més curt que altres vegades. Les comparses que vulguin participar-hi ja poden formalitzar les inscripcions a les oficines de l’Ajuntament.

La festa no s’atura aquí, perquè al pavelló del Casal hi haurà música amb DJ Moya i DJ Astèrix després de sopar. L’endemà, al Jardí dels Francolins, es viurà l’espectacle infantil “Les sals de les mars” mentre es berena coca amb xocolata.

Els actes festius clouran amb l’habitual crema de les despulles del 41è Carnestoltes a la plaça de la Vila dimarts al vespre. A continuació hi haurà animació infantil, entrega de premis de la rua i i es podrà gaudir d’escudella.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: