Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La Tarragona del segle IX, a la nova novel·la històrica de Jordi Nogués

A 'Terres de Frontera' l'historiador i escriptor recrea la Catalunya del segle IX, a la frontera amb al-Àndalus, especialment a Montserrat, Tarragona i Lleida

L'historiador i escriptor Jordi Nogués L'historiador i escriptor Jordi Nogués CEDIDA
Cultura Redacció Infocamp
Diumenge, 12 Març 2023 12:44

L’historiador i escriptor de novel·la històrica, Jordi Nogués, presenta enguany 'Terres de Frontera' (Rosa dels Vents, 2023), un llibre ambientat a la Catalunya del segle IX, a la frontera amb al-Àndalus, especialment a les zones de Montserrat, Tarragona i Lleida. La novel·la recrea una aventura entre aquests dos móns.

Terres de Frontera portada

La novel·la

A les acaballes del segle IX, els camperols de la vall de Lord es veuen obligats a lliurar un delme cruel i abusiu al seu senyor o bé abandonar casa seva i buscar una nova llar en terra de ningú, entre la Marca Hispànica i al-Àndalus.

En un viatge fascinant que els conduirà a Montserrat, a una Tarragona en ruïnes i gairebé deserta i a la Lleida musulmana, en Bernat i els seus companys de viatge i d’aventura coneixeran la Baixira, esposa d’un ric comerciant sarraí de Tortosa, i en Sahnun, un savi que busca un Alcorà perdut a les valls pirinenques… i descobriran que, en aquests temps convulsos, hauran de lluitar perquè el nou món que neix no els escalfi.

L'autor

Jordi Nogués Aymerich (Artesa de Segre, 1968) va estudiar Història a la Universidad Nacional de Educación a Distancia (UNED). Actualment és patró i director de la Fundació Parc Temàtic de l’Oli. És autor de la saga de fantasia històrica 'Íroas, Hijos de los Dioses', formada per 'Tres profecías' (2011) i 'Éter' (2012), i de les novel·les 'Colosseum' (2016) i 'Naumaquia' (2019).

En català, ha escrit les novel·les 'L’espasa i la llavor' (Rosa dels Vents, 2019), que reviu la fundació i construcció del monestir de Poblet al segle XII, i 'La rosa i la creu' (Rosa dels Vents, 2022), sobre sant Jordi i l’origen de la llegenda de la rosa i el drac al Montblanc del segle XIV.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: