Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L’exposició reusenca ‘La vida venç la mort. Ucraïna avui' viatja fins a Brussel·les

La mostra organitzada per Open Europe es podrà veure fins al 16 de juny a a l’Espai Catalunya Europa

Imatge de l'exposició ‘La vida venç la mort. Ucraïna avui', creada a Reus i organitzada per  Open Europe, a l’Espai Catalunya Europa de Brussel·les Imatge de l'exposició ‘La vida venç la mort. Ucraïna avui', creada a Reus i organitzada per Open Europe, a l’Espai Catalunya Europa de Brussel·les CEDIDA
Cultura Redacció Infocamp
Dimarts, 30 Mai 2023 12:13

La passada setmana es va inaugurar a l’Espai Catalunya Europa de Brussel·les l'exposició 'La vida venç la mort. Ucraïna avui', organitzada per l'Associació Open Europe, de Reus, i el Club Pictoric Illustrators Club d'Ucraïna, amb el suport de la delegació del Govern de la Generalitat de Catalunya a la capital belga.

La mostra, que es podrà visitar fins al 16 de juny, és un recull d’obres d’artistes ucraïnesos que, amb el traç dels seus pinzells i en línia amb les últimes tendències en arts visuals, il·lustren tant la tragèdia de la guerra com l’esperança de la lluita per la seva vida i la llibertat d’Ucraïna.

Les obres es van mostrar per primer cop a Catalunya en una exposició celebrada al Círcol de Reus el passat mes d'abril i ara ha viatjat fins a Brussel·les davant de l'interès de l'administració catalana per mostrar-la. La mostra conté il·lustracions d'Oleg Gryshchenko, Oleksandr Shatokhin, Mari Kinovych, Olga Shtond, Sophia Runova, Julia Tveritina, Tanya Yakunova, Grasya Oliyk, Romana Romanyshyn, Andriy Lesiv, Agrafka, Anna Andreieva, Daria Filippova, Anna Ivanenko, Mykhailo Skop.

La inauguració va comptar amb la presència de la vicepresidenta d'Open Europe, Olena Korzhykova; la consellera d’Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret; l’ambaixador i cap de la missió d’Ucraïna a la Unió Europea, Vsevolod Chentsov; la comissària de l’exposició, Halyna Artykh; i el delegat del Govern de Catalunya davant la Unió Europea, Ignasi Centelles Santana. També hi van assistir la vicepresidenta d’Occitània, Nadia Pellefigue, i la directora general d’Administració Digital de la Generalitat, Núria Espuny.

L'exposició ha estat organitzada per l'Associació Open Europe, amb el suport de Pictoric Illustrators Club, una comunitat d’il·lustradors, artistes i dissenyadors gràfics ucraïnesos que crea projectes internacionals, amb la participació d’artistes de diversos països, per promoure la il·lustració contemporània d’alta qualitat a Ucraïna i a l’estranger.

'La vida venç la mort. Ucraïna avui' es pot veure a la seu de la delegació catalana del Govern de la Generalitat, al número 227 de la Rue de la Loi / Wesstraat, de Brussel·les.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: