Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L'Arxiu del Port Tarragona celebra la 'Setmana Internacional dels Arxius'

Escape room, visites teatralitzades i ruta patrimonial conformen les activitats dirigides a tots els públics, programades del 5 a l'11 de juny

El públic podrà gaudir el dissabte 10 de juny de la visita teatralitzada ‘Els secrets de l’Arxiu amb la Rat Cebrián’, que encarna el personatge històric de Maria Antònia de Castellarnau El públic podrà gaudir el dissabte 10 de juny de la visita teatralitzada ‘Els secrets de l’Arxiu amb la Rat Cebrián’, que encarna el personatge històric de Maria Antònia de Castellarnau PORT TARRAGONA
Cultura Redacció Infocamp
Dilluns, 05 Juny 2023 07:32

Del 5 a l’11 de juny, l’Arxiu del Port Tarragona ha programat una sèrie d’activitats, de caràcter gratuït i dirigides a públic general, per tal de celebrar, amb la ciutadania, la Setmana Internacional dels Arxius. Una iniciativa promoguda pel Consell internacional d’Arxius que se celebra arreu del món.

La primera proposta començarà el proper dijous 8 de juny amb l’escape Room ‘El misteri de l’Arxivera’, una activitat pensada per a persones majors de 16 anys. Hi ha programades tres sessions (18h, 19.30h i 21h).

l dissabte 10 de juny, coincidint amb la Jornada de Portes Obertes del Port Tarragona, s’ha programat una ruta a peu per a conèixer els diferents elements patrimonials que es poden trobar en zona portuària: edificis, fars, grues, etc... sota el nom ‘Ruta Patrimonial del Port’, una activitat adreçada a tots els públics.

A continuació, el mateix dissabte, 10 de juny, el públic podrà gaudir amb una visita teatralitzada ‘Els secrets de l’Arxiu amb la Rat Cebrián’, en la qual a través del personatge històric de Maria Antònia de Castellarnau, es poden conèixer detalls ii curiositats de l’Arxiu. L’activitat comprèn també dos tallers per a infants a partir de 4 anys, per una banda, ‘El meu arbre genealògic’ i, per altra, ‘Un lloc per a cada cosa’.

Pel diumenge 11 de juny es proposen dues visites teatralitzades més. A les 11 del matí ‘Coneix l’Arxiu amb el capità Apodaca’ en la qual aquest personatge portuari acosta la història del Port de Tarragona, i alhora ensenya com funciona l’Arxiu i els seus fons en un recorregut amè que comporta també l'exterior de l'edifici i la plaça dels Carros.

A les 12:30 h, la visita teatralitzada ‘Projectant el Port amb l’enginyer Bellido’ pretén acostar al públic, la valuosa aportació, que aquest enginyer portuari del segle XIX, va fer a Tarragona amb obres que configuraren el port que tenim avui en dia, com el Moll de Costa

Per poder participar d’aquestes activitats cal reserva prèvia a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.. Per a més informació consultar l’agenda d’activitats del Port https://tuit.cat/Gl24j.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: