Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Museu Casteller tanca la pinya a falta de folre i tronc

L'Ajuntament de Valls dóna per pràcticament enllestides les obres de l'edifici, que necessitarà retocs i una millora de l'entorn urbà

Els membres de la corporació es van voler fer una una fotografia d'equip a la terrassa del futur Museu Casteller de Catalunya. Els membres de la corporació es van voler fer una una fotografia d'equip a la terrassa del futur Museu Casteller de Catalunya. JOSEP LLUÍS ERAS.
Cultura Josep Lluís Eras / El Portal Nou
Dimecres, 14 Desembre 2016 08:37

Arran de les crítiques dels grups de l'oposició, algunes de falta de transparència, l'equip de govern de Valls va fer ahir un primer pas per refer el consens entorn del projecte del Museu Casteller. I va consistir en una visita de tots els regidors de la corporació a les obres de l'edifici, que entren en la recta final. “Els treballs estan a més del 90%”, va assegurar el tècnic municipal responsable de fer-ne el seguiment.

De fet, la pinya d'aquest projecte de ciutat, que és l'obra arquitectònica, està tancada. Però el mateix alcalde de Valls, Albert Batet, va reconèixer que encara falta enllestir tant el que serà el tronc central dels continguts com el folre d'aquest tronc, que comporta fer treballs d'embelliment de l'entorn urbanístic. Per aquest motiu, Batet va insistir que l'obertura serà una realitat el vinent 2017, però no va concretar cap data.

La finalització de l'edifici en si no significa estrictament la fi de les obres. Properament, el consistori de Valls haurà d'aprovar el projecte amb les modificacions corresponents per encabir-hi la proposta museogràfica i el derivat concurs d'unes obres que suposaran entre 100.000 i 150.000 euros, segons va assenyalar Batet. Uns treballs que espera posar a licitació conjuntament amb els de la mateixa instal·lació dels continguts.

Però, a més, per al pròxim 2017 l'Ajuntament de Valls ja ha pressupostat prop de 700.000 euros més per a la posada en marxa de l'equipament. Aquesta quantitat es destinarà, principalment, a arreglar les parets mitgeres dels edificis de l'entorn del Museu Casteller i també a integrar alguns dels elements patrimonials en el conjunt. Tancada la pinya, és l'hora del tronc i del folre.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: