Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L’impacte dels Jocs Mediterranis centrarà la Nit Empresarial

Les oportunitats per a Tarragona i la Costa Daurada gràcies als Jocs i al turisme esportiu s’analitzaran en la trobada empresarial del 16 de juny

El president de CEPTA, Joan Antoni Belmonte, l'alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, i el comissionat dels Jocs, Javier Villamayor, han presentat l'acte. El president de CEPTA, Joan Antoni Belmonte, l'alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, i el comissionat dels Jocs, Javier Villamayor, han presentat l'acte. MAURI
Economia i negocis Josep Cartanyà
Dilluns, 05 Juny 2017 16:42

La 17a edició de la Nit Empresarial, que se celebrarà el proper 16 de juny, a partir de les 19:30h, al Palau Firal i de Congressos de Tarragona, se centrarà en els objectius de futur que s’obriran el pròxim 2018 gràcies als Jocs Mediterranis. Sota el lema ‘2018, tret de sortida’, la Confederació Empresarial de la Província de Tarragona (CEPTA) i l’Ajuntament de Tarragona presentaran intervencions que destacaran els horitzons que s’obren per a les empreses de la demarcació per l’any vinent. Després de la tradicional entrega de guardons i reconeixements a empreses que van destacar el 2016, es presentaran les inversions i l’impacte econòmic previst pels Jocs, amb Javier Villamayor, comissionat dels Jocs Mediterranis 2018. Durant la presentació de l’esdeveniment, l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha recordat que “per cada 12 milions que inverteix Tarragona en equipaments pels Jocs, obté un retorn de prop de 80 milions en inversions”.

Ballesteros també ha destacat que les noves instal·lacions permetran acollir competicions internacionals que, juntament amb les estades esportives, fan pensar en un bon futur per al turisme esportiu de Tarragona i la Costa Daurada, “que és el que omple hotels i genera activitat econòmica al seu entorn”. Com a exemples, el batlle ha citat el Mundial d’handbol femení o les proves internacionals que podrà acollir la nova pista d’atletisme. L’alcalde també ha anunciat que s’està treballant amb els clubs nàutics de Tarragona i Salou l’organització d’una “Setmana Blava”, en la qual estudiants d’arreu de Catalunya i altres punts de l’Estat podran gaudir i practicar activitats nàutiques a la Costa Daurada, una oferta comparable a les “setmanes blanques” del Pirineu. L’organització també ha convidat a cinc esportistes olímpics de les comarques tarragonines que explicaran la seva experiència: Santiago Esteva (natació), Sílvia Fontana (natació), Antoni Pinilla (futbol) i Eladi Vallduví (tir).

Per la seva banda, el president de CEPTA, Joan Antoni Belmonte, s’ha referit al “tret de sortida” de les empreses de la demarcació, després d’uns anys de crisi. Belmonte ha dit que s’observa “moviments a tota la comarca” i s’ha congratulat d’experiències com la del consorci industrial del Camp de Valls, l’ampliació de Dow i de l’Aeroport de Reus o la nova temporada de creuers del Port, com a exemples de dinamisme econòmic al territori. El president de Foment del Treball Nacional, Joaquim Gay de Montellà, impartirà la ponència central de la Nit Empresarial amb la xerrada ‘Claus de la situació econòmica i empresarial actual del país’.

Unes 50 empreses opten als guardons CEPTA

En la primera part de la Nit Empresarial, que obrirà l’alcalde de Tarragona, tindrà lloc el lliurament dels diplomes i guardons CEPTA en les seves tres categories: Reconeixements de les associacions i gremis a les seves empreses; Diplomes a la fidelitat de gremis, associacions i empreses per pertànyer a CEPTA durant 15 anys; i els Guardons CEPTA a les empreses, persones i institucions segons el veredicte del jurat que premia la rellevància de les mateixes en les diferents categories establertes. En aquest sentit, Joan Antoni Belmonte s'ha mostrat satisfet per l’alta participació de les empreses presentades pels guardons, en total, una cinquantena.

Enguany, la Nit Empresarial tornarà a celebrar-se a Tarragona i ho fa amb un nou format. L'organitzador de l'esdeveniment, Xavier Guardià, ha explicat que aquesta part de l’acte estarà conduïda per l’humorista tarragoní Javier Sancho, que ha compartit escenari amb actors com Santi Millán i ha participat en programes de televisió com ‘Sinvergüenzas’ (Neox) i ‘Sopa de Gansos!’ (Cuatro i FDF).

El conseller d'Empresa i Coneixement de la Generalitat, Jordi Baiget, farà la cloenda de l'acte.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: