Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Tarragona rebrà cinc euros per cada un d'invertit als Jocs Mediterranis

El comissionat Javier Villamayor destaca l’impacte econòmic que tindran els Jocs durant la Nit Empresarial de la CEPTA

Foto de família dels guardonats en la 17a Nit Empresarial de Tarragona Foto de família dels guardonats en la 17a Nit Empresarial de Tarragona AGNÈS LLORENS
Economia i negocis Josep Cartanyà
Divendres, 16 Juny 2017 22:09

Els Jocs Mediterranis i el turisme esportiu han estat el fil conductor de la 17a Nit Empresarial que s'ha celebrat aquest vespre al Palau Firal de Congressos de Tarragona. L’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha inaugurat la trobada d’empresaris tot destacant que “la importància dels Jocs no són els dies en què es disputaran, sinó el llegat que ens deixaran”.En el torn d’intervencions, el comissionat dels Jocs, Javier Villamayor, ha ressaltat “l’esforç inversor” de l’Ajuntament de Tarragona amb els 13 milions de la urbanització de l’Anella Olímpica i ha detacat el retorn econòmic: “Per cada euro aportat en infraestructures pels Jocs, es mouran cinc euros més en inversió”.

Són dades extrapolables a l’impacte econòmic dels Jocs a Tarragona i al territori que estan basades en estudis fets sobre altres esdeveniments esportius ja que no existeix un estudi específic sobre l’impacte dels Jocs. Un estudi recent sobre l’avaluació del pes econòmic de l’esport a la demarcació de Barcelona fet pel Col•legi d’Economistes de Catalunya i la Universitat Pompeu Fabra conclou que l’aportació de l’esport al PIB de l’economia catalana és del 2,1% i el pes dels ocupats en el sector de l’esport és d’un 2,2% sobre la població ocupada.

Villamayor també ha volgut ressaltar davant dels empresaris que “el turisme esportiu està en boga i suposa ja una quarta part dels ingressos de la indústria turística mundial”. En aquest sentit, el comissionat dels Jocs ha reconegut el mèrit del Cambrils Park Sport Village i el Complex Esportiu Futbol Salou, “que han esdevingut una referència del turisme esportiu a la Costa Daurada”.

Finalment, el regidor vha recordat que el volum d’inversió en infraestructures esportives dels Jocs Mediterranis supera els 57 milions d’euros i que s’han creat 500 llocs de treball directes i gairebé 300 d’indirectes en la construcció i reforma de les 33 instal·lacions de competició.

Hife SA, Guardó d’honor de la Nit Empresarial

La Nit Empresarial organitzada per CEPTA ha atorgat el ’Guardó d’honor CEPTA 2017’ a l’empresa d’autocars Hife SA, fundada a Tortosa el 1915. L’entitat va lliurar el ’Reconeixement Especial 40 anys’ al primer president d e la patronal tarragonina, el reusenc Francesc Llevat i Briansó. La resta de guardonats van ser el Pacte Camp de Valls, el Domini de la Cartoixa, SCA España, la Fundació Ecom, Jigsaw British School, Autocars Nika SL, Mas Foraster, Movertis, Sindar Europea, Carburos Metálicos i Dow Chemical Ibèrica.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: