Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Concurs obert per les obres de la piscina de Tarragona 2018

El projecte, que és el darrer equipament pendent per als Jocs Mediterranis, costarà 2,3 milions, finançats pel govern estatal

El pavelló olímpic de Reus tindrà nous videomarcadors de tecnologia led El pavelló olímpic de Reus tindrà nous videomarcadors de tecnologia led ARXIU
Economia i negocis Azahara Palomares / El Punt Avui
Dissabte, 05 Agost 2017 08:49

L’Ajuntament de Tarragona ha posat en marxa el concurs per escollir l’empresa que s’encarregarà de construir la piscina descoberta de mides olímpiques que s’ha de fer a l’Anella Mediterrània de Campclar per als Jocs Mediterranis del 2018. L’equipament era la darrera inversió en nova infraestructura que quedava pendent de cara a la cita esportiva, que se celebrarà a Tarragona del 22 de juny a l’1 de juliol de 2018.

En concret, la previsió és invertir 2,3 milions (gairebé 2,8 milions amb l’IVA inclòs) en la construcció d’aquesta piscina, que serà descoberta i es farà a tocar del poliesportiu de Campclar, on ja hi ha una piscina coberta, que no compleix, però, les mides olímpiques perquè fa 25 metres de llarg.

La nova piscina tindrà una llargada de 50 metres, una amplada de 25 metres i una profunditat de dos metres, segons el projecte executiu, que el ple municipal va aprovar el novembre passat.

Valoració

Segons els detalls del concurs, les empreses interessades a presentar una oferta tindran de termini fins al dia 17 d’aquest mes per fer arribar les seves candidatures a l’Ajuntament de Tarragona. En la valoració de la proposta, gran part de la qualificació (70 punts) dependrà de l’oferta econòmica que es faci, mentre que també es valoraran millores com ara assumir el manteniment gratuït dels equips de desinfecció, filtratge i depuració de la piscina durant un o dos anys després de la fi dels treballs.

El plec de clàusules també determina que els treballs han de tenir un període d’execució de sis mesos, ja que han d’estar a temps per a l’inici dels Jocs al mes de juny. La darrera previsió de l’Ajuntament era que les obres poguessin començar al mes de novembre. El govern municipal també es reserva la possibilitat d’ampliar l’encàrrec amb una sèrie d’obres de millora que dependran de la disponibilitat pressupostària, i que podrien incloure la construcció d’unes grades fixes i d’un mòdul de serveis.

La piscina olímpica ha estat un dels projectes que més maldecaps han provocat al govern tarragoní, que no volia renunciar a aquest equipament dins de la ciutat. Tarragona ja va haver de rebaixar el projecte de Centre Aquàtic a una simple piscina descoberta, i els problemes per aconseguir el finançament estatal l’han fet endarrerir.

Nous videomarcadors al pavelló olímpic de Reus

L’Ajuntament de Reus, a través de l’empresa municipal Reus Esport i Lleure, ha tret a concurs públic el contracte per al subministrament, el muntatge i la posada en funcionament de dos nous videomarcadors esportius per al pavelló olímpic municipal, segons informa Reusdigital.cat. Els nous elements, amb tecnologia led i amb 14 metres quadrats de superfície, hauran d’estar dotats de programari homologat per als principals esports i preparats per a l’adaptació a futurs canvis normatius. El contracte surt a licitació per un import de 132.498,16 euros, IVA inclòs.

Els actuals marcadors són els originals de l’any 1992, quan el pavelló es va construir amb motiu de la celebració dels Jocs Olímpics de Barcelona, en què Reus va ser subseu olímpica en hoquei sobre patins. Jordi Cervera, regidor d’Esports, va afirmar dies enrere que, “després de 25 anys, el pavelló olímpic requereix una renovació dels marcadors per mantenir l’alta qualitat de l’equipament i poder continuar organitzant esdeveniments esportius de primera magnitud”.

El projecte d’instal·lació de les pantalles s’executarà en dues fases per tal de no entorpir l’activitat del pavelló, segons van subratllar fonts municipals.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: