Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El tràfic de mercaderies al Port de Tarragona creix un 5,4% el primer trimestre

Els cereals i les seves farines experimenten un creixement pròxim al 160% respecte el mateix període de l'any passat

Imatge d'arxiu de diversos vaixells de mercaderies al Port de Tarragona Imatge d'arxiu de diversos vaixells de mercaderies al Port de Tarragona ROGER SEGURA / ACN
Economia i negocis ACN
Dijous, 26 abril 2018 13:05

El moviment de mercaderies al port de Tarragona ha arribat als 8,5 milions de tones aquest primer trimestre de 2018, una xifra que suposa un creixement del 5,4% respecte el mateix període de l'any anterior. Bona part d'aquest increment és degut al moviment de cereals i les seves farines, que ha arribat a pujar un 158,8% respecte el mateix període de l'any passat. De fet, els sòlids a lloure, on s'inclouen aquests productes a més de pinsos, han experimentat un augment del 20,7% -2,7 milions de tones- en l'acumulat dels tres primers mesos. Només al mes de març, aquesta mercaderia ha pujat un 101,3%. La càrrega general, de fet, s'ha incrementat en un 21,6% aquest trimestre, amb 525.299 tones.

Per contra, els líquids a doll han baixat un 2,6%, malgrat el creixement del petroli cru del 6,6% -2,4 milions de tones-. Es tracta d'unes xifres positives per al Port, a només dues setmanes de la celebració de l'Agrifood Internativonal Congress, el major esdeveniment de productes agroalimentaris en l'àmbit internacional que acull.

Altres productes, com els químics (+13%) i la sal comuna (+122,7%), així com l'asfalt (+3,3%) i el ciment (+39,1%) també han experimentat increments. També la pasta de paper, amb un 93,5%, puja significativament. Pel que fa als animals vius, el tràfic s'ha incrementat en un 13,3%, amb 31.762 caps de bestiar boví i oví des de gener a març.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: