Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Port de Tarragona vol superar els 6 milions de tones en tràfic d’agroalimentaris en cinc anys

Les infraestructures inacabades, la reducció de costos i una major rapidesa en els controls, entre els reptes de futur

El president de Ports de l'Estat, José Llorca, intervenint durant la inauguració del segon Congrés Internacional Agrifood a Tarragona, al costat de Josep Fèlix Ballesteros, Ricard Font i Josep Andreu El president de Ports de l'Estat, José Llorca, intervenint durant la inauguració del segon Congrés Internacional Agrifood a Tarragona, al costat de Josep Fèlix Ballesteros, Ricard Font i Josep Andreu ROGER SEGURA / ACN
Economia i negocis ACN
Dijous, 10 Mai 2018 15:57

Uns 200 professionals participen aquest dijous i divendres a Tarragona al segon Congrés Internacional Agrifood. Actualment, el Port de Tarragona és líder en el tràfic de productes agroalimentaris a la Mediterrània i, en una dècada, ha passat de quatre a cinc milions de tones anuals mogudes. El seu president, Josep Andreu, s’ha mostrat confiat que els projectes d’ampliació permetran superar els sis milions de tones en un termini de cinc anys. Les administracions han coincidit a destacar la necessitat de disposar de bones connexions ferroviàries i per carretera, en aquest cas amb l’A-27, per atendre millor la demanda.

A més, el president de Ports de l’Estat, José Llorca, ha insistit que és clau abaratir les tarifes portuàries per guanyar competitivitat davant l’auge de tràfics agroalimentaris previst arreu del món i la necessitat d’establir “ports base per a trànsit”. En aquest sentit, Llorca ha recordat que el projecte de Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) per al 2018 preveu una reducció de les taxes sobre mercaderies del 10%, una xifra que es podria eixamplar en el futur.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: