Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Unió de Pagesos convoca una tractorada a Tarragona com a protesta per la situació del sector de l’avellana

El sindicat denuncia la manca de resposta de l’administració i lamenta que cada cop més productors abandonin les terres

El responsable d'UP de fruita seca, Rafel Español, entre avellaners mirant com es troba el fruit El responsable d'UP de fruita seca, Rafel Español, entre avellaners mirant com es troba el fruit SÍLVIA JARDÍ / ACN
Economia i negocis ACN
Divendres, 25 Gener 2019 14:44

El sindicat Unió de Pagesos (UP) ha convocat una tractorada pel pròxim dimecres 30 de gener, des del Morell i fins a la delegació d’Agricultura a Tarragona, per protestar per la situació que arrossega el sector de l’avellana. Així es va decidir en assemblea a la Selva del Camp. Des d’UP es destaca la situació excepcional de la campanya del 2018, amb una davallada de la producció del 70% com a conseqüència de les ventades del maig, de la devaluació de la moneda turca i de les pluges de la tardor. El responsable nacional del sector a la UP, Rafel Español, lamenta la manca de resposta de l’administració. Al Camp de Tarragona queden unes 9.000 hectàrees d'avellaners.

Español, però, avisa que aquest volum d’hectàrees va decreixent perquè molts productors acaben tirant la tovallola en aquest conreu, arrencant els avellaners, venent les finques o, directament, deixant-ho abandonat. “Hi ha molts nervis perquè ara els pagesos han d’afrontar pagaments i no tenen un duro”, ha declarat Español a l’ACN.

Segons el responsable del sector, després de múltiples reunions, no han rebut cap resposta per part de l’administració en relació a solucions per a la incorporació de joves, crèdits tous o la recuperació de l’ajut d’estat -120 euros- i un ajut de mínims -uns 280 euros més- per arribar als 400 euros per hectàrea, entre altres demandes del sector.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: