Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La Generalitat treu a concurs públic la concessió per a l'explotació de l'edifici del Tòful de Mar

L’administració també ha iniciat un expedient de desnonament per recuperar l’immoble del Iot

La façana de Iot i del Tòful de Mar de la platja Llarga de Tarragona, el 30 de novembre La façana de Iot i del Tòful de Mar de la platja Llarga de Tarragona, el 30 de novembre SÍLVIA JARDÍ / ACN
Economia i negocis Redacció Infocamp
Dimecres, 06 Febrer 2019 10:41

La Generalitat de Catalunya, a través del departament de Vicepresidència i d’Economia i Hisenda, ha tret a licitació pública l’adjudicació de la concessió de domini públic de l’immoble de la seva propietat, destinat a bar-restaurant, que havia ocupat fins al 14 de desembre el Tòful de Mar, situat a la Platja Llarga de Tarragona. Es tracta d’un espai de dues plantes amb dues terrasses que sumen una superfície total de 698,95 metres quadrats. La concessió, destinada a l’explotació de l’immoble en servei de bar-restaurant, serà per un període de 10 anys des de la data de formalització, amb un cànon mínim de licitació de 34.247,81 euros anuals (sense impostos), millorable a l’alça en les ofertes que presentin els licitadors.

Els interessats hauran de presentar les seves propostes abans de les 14 h del 8 de març. A partir d’aquí, la Mesa de Contractació celebrarà dos actes públics on s’obriran el sobre B, amb l’avantprojecte d’adaptació del local i el pla d’explotació i funcionament, i el sobre C, amb la proposta econòmica. Les dues convocatòries tindran lloc a la seu de la Secretaria d’Hisenda, a la Gran Via de les Corts Catalanes 639, els dies 4 i 15 d’abril del 2019, a les 11 h.

Valoració d’aspectes mediambientals i criteris socials

Tal com consta en el plec de condicions, l’òrgan de contractació valorarà també aspectes relacionats amb la gestió ambiental del restaurant. Així mateix, es tindran en compte els criteris socials dels projectes com ara la possibilitat de contractar persones a l’atur, amb discapacitat, o treballadors de la mateixa localitat; mesures per garantir la paritat de gènere i la conciliació familiar; la capacitat de generar llocs de treball indefinits i de qualitat; o el compromís de contractar proveïdors i empreses locals.

Pel que fa a la subrogació de la plantilla del restaurant El Tòful de Mar, una opció que s’havia estudiat des de la Direcció General del Patrimoni, aquesta finalment no ha estat possible. Segons la Llei de contractes del sector públic i el Conveni Col·lectiu Interprovincial vigent del sector de la Indústria d’Hosteleria i Turisme de Catalunya, els treballadors haurien d’estar en actiu o en algunes de les situacions que preveu el mateix conveni (malaltia, permís de maternitat o excedència, entre d’altres), però cap d’aquestes condicions es dóna, ja que l’extinció del permís d’ocupació temporal va comportar la finalització dels contractes de treball del personal que hi treballava.

La Generalitat inicia un expedient de desnonament per recuperar l’immoble del Iot

Els propietaris dels restaurants El Tòful de Mar i el Iot comptaven amb un permís d’ocupació temporal, que els va atorgar la Generalitat el maig de 2015, per als immobles de la finca de la Platja Llarga. Aquest finalitzava el passat 20 de maig de 2018, tot i que el departament d’Economia va concedir una pròrroga fins al 30 de novembre. En el cas de El Tòful de Mar, els propietaris van deixar l’espai el passat 14 de desembre.

Per la seva banda, el propietari del restaurant El Iot encara no ha lliurat l’immoble i continua desenvolupant la seva activitat. Per això, des de la Generalitat han informat que s’ha incoat un expedient patrimonial de desnonament administratiu per tal de recuperar l’immoble. La voluntat del Govern, a través del departament d’Economia, és licitar l’espai un cop estigui buit i garantir, d’aquesta manera, que tots els interessats es puguin presentar en igualtat de condicions.

La Ciutat de Repòs i de Vacances de Tarragona

Els dos restaurants estan inclosos en l’àmbit de la Ciutat de Repòs i Vacances de Tarragona, propietat de la Generalitat, la concessió de la qual també es traurà a concurs públic per a la seva explotació, un cop l’administració catalana i l’Ajuntament hagin elaborat el Pla Especial Urbanístic (PEU), i s’hagin definit els usos i les condicions de l’edificació. Fins llavors, i amb l’objectiu de dotar de cobertura legal la continuació de la prestació del servei de bar-restaurant dels locals que ocupen El Tòful de Mar i El Iot, el consistori tarragoní va concedir el passat 11 de gener a la Generalitat la llicència provisional d’ús urbanístic de la finca on estan ubicats els dos restaurants.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: